Antena 3 CNN Actualitate Scandalurile în care a fost implicat Valentin Popa, ministrul propus pentru Educație

Scandalurile în care a fost implicat Valentin Popa, ministrul propus pentru Educație

Scandalurile în care a fost implicat Valentin Popa, ministrul propus pentru Educație
29 Ian 2018   •   13:28

Update: Liderul PSD Suceava, Ioan Stan, a comentat pentru Antena 3, scandalul în care a fost implicat Valentin Popa în calitate de rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

„Probabil că prețul și calitatea erau atactive și domnul rector nu era membru de partidul. Sunt acționar la firmă. Când era rector da, dar nu era membru partid”, a declarat Stan întrebat despre biletele cumpărate de Popa de la agenţia de turism West Travel SRL Suceava.

Știre inițială: Valentin Popa, noua propunere pentru Ministerul Educației, a comis gafă după gafă la audieri. Nu a lipsit nici circul. Trei parlamentari PNL au tăiat panglici în faţa lui Popa şi i-au oferit acestuia o carte de gramatică. Totul, după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare video cu Valentin Popa suprins când spune "pamblică" în loc de panglică.

Ministrul propus al Educației recunoaşte că a făcut mai multe dezacorduri în ultimii șase ani. Acesta susţine că toate greşelile lui apar din cauza emoţiilor. Mai mult, Popa a declarat că nu înţelege de ca a fost batjocorit pentru ca a folosit cuvantul "pamblica", despre care spune că este un regionalism pe care îl utlizează mereu în discuţiile sale.

Totodată, în presă au apărut informații despre scandalurile în care Valentin Popa a fost implicat. Popa este rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) și se afla în fruntea singurei instituţii de învăţământ superior din Suceava de la începutul anului 2012, după ce înainte a fost şeful catedrei de Calculatoare şi Automatizări din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor a univeristăţii sucevene.

În vara anului trecut, Valentin Popa a fost în mijlocul unui scandal după ce s-a descoperit faptul că Universitatea „Ştefan cel Mare” a realizat în mai puţin de un an de zile 23 de achiziţii în valoare totală de 70.000 de lei de la agenţia de turism West Travel SRL Suceava. Aceste achiziţii au constat în cumpărarea de bilete de avion pentru curse interne şi externe.

Contractele dintre USV şi firma West Travel SRL s-au derulat în perioada în care Nicoleta Popa, soţia rectorului Valentin Popa, a fost casieră la agenţia de turism din Suceava. Conform declaraţiilor de avere ale lui Valentin Popa, a reieşit că nevasta lui a fost angajată la SC West Travel SRL Suceava între 2016 şi 2017.

×
Subiecte în articol: afaceri ministrul educatiei
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close