Antena 3 CNN Actualitate Scenariile pentru ajutorul acordat pensionarilor, de 1200 de lei. Cum ar putea fi distribuit

Scenariile pentru ajutorul acordat pensionarilor, de 1200 de lei. Cum ar putea fi distribuit

Trei variante sunt discutate în cadrul coaliţiei de guvernare privind ajutorul pe care îl vor primi pensionarii în luna ianuarie.

Scenariile pentru ajutorul acordat pensionarilor, de 1200 de lei. Cum ar putea fi distribuit
Sursa foto: Pixabay
de Mădălina Mihalache    |    10 Dec 2021   •   14:44

Varianta propusă de PNL prevede ca pensionarii cu pensia cuprinsă între 1001 lei şi 1600 de lei să primească un bonus de 1200 de lei. Cei din PNL propuna practic ca persoanele cu pensia minimă să fie exceptate de  la această măsură. Liberii spun că lor li se aplică cea mai mare majorare, începând cu ianuarie 2022.

Social-democrații se opun acestei variante pentru că asta ar însemna ca peste 1,2 milioane de pensionari să nu primească acest bonus. Varianta pe care PSD o propune este ca toţi pensionarii să primească acest ajutor. 
Bonusul ar trebui acordat în funcţie de valoarea pensiei. 

Cei care au pensia minimă să primească ajutorul de 1200 de lei, iar cei care au pensia de 1600 de lei să primească diferenţa până la 2200 de lei, adică doar 600 de lei.

PSD şi PNL au promis în programul de guvernare că toţi pensionarii cu pensia mai mică de 1600 de lei vor primi bonusul standard de 1200 de lei. Practic, cei cu pensia minimă vor primi în luna ianuarie 2200 de lei, cei cu pensia de 1600 de lei vor avea în final 2800 de lei. Este însă varianta cel mai puţin probabil în acest moment.

"Luni sau marţi vom anunţa măsura cu sprijinul pentru luna ianuarie. Cu siguranţă se acordă, avem discuţii, dar nu vreau să anunţ. Am anunţat chestiunea cu alocaţiile şi cu pensiile.

În momentul când am ordonanţa scrisă, aprobarea în Ministerul Muncii, avizarea internă şi trimiterea pe avizare interministerială la fel voi face şi cu această măsură", a mai spus Marius Budăi, joi, la emisiunea "Subiectiv".

×
Subiecte în articol: pensii pensionari
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close