Antena 3 CNN Actualitate Scenariile pentru noul val COVID. Dr. Carmen Dorobăţ: "Acesta este cel mai mare risc"

Scenariile pentru noul val COVID. Dr. Carmen Dorobăţ: "Acesta este cel mai mare risc"

Autoritățile iau în calcul două scenarii în cazul extinderii COVID pentru următoarea perioadă. Dr. Carmen Dorobăţ avertizează că deşi gravitatea cazurilor este scăzută, riscul de infectare este foarte mare.

Scenariile pentru noul val COVID. Dr. Carmen Dorobăţ: "Acesta este cel mai mare risc"
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iul 2022   •   14:15

Primul scenariu COVID estimează atingerea vârfului de infectări la începutul lunii august, iar cel de-al doilea scenariu ia în calcul un maxim undeva spre sfârșitul lunii august. Deocamdată, varianta unui lockdown este exclusă. Rămâne recomandare în acest moment să purtăm masca în spațiile aglomerate, pentru a limita răspândirea virusului.

Dr. Carmen Dorobăț, medic infecționist, a estimat, în direct la Antena 3, care ar putea fi evoluţia pandemică şi la ce măsuri ne putem aştepta din partea autorităţilor. 

"Noi simțim în spital o presiune prin creșterea numărului de cazuri, dar nu o presiune care să ne ducă într-un impediment, cum am avut în valul trecut, în a găsi un loc liber, în special un loc liber cu oxigen.

Numărul de cazuri într-adevăr, este în creștere în ceea ce privește prezentabilitatea în camerele de gardă. Din fericire, nu sunt forme grave, numărul locurilor în terapie intensivă poate fi controlat și nu avem probleme din acest punct de vedere.

Dacă numărul de cazuri va crește în așa fel încât să avem probleme și asta știm că se întâmplă la peste 10.000 de cazuri pe zi, dar și cu agresivitate importantă a bolii abia, atunci probabil se va pune problema luării unei decizii și de ordin politic.", a spus dr. Carmen Dorobăţ. 

Medicul a mai subliniat că avem de a face cu "cea mai ușoară variantă de la începutul pandemiei", foarte mulți pacienți tratându-se acasă. 

"De aici pot apare problemă, pentru că formele fiind foarte ușoare, persoanele dacă nu se testează nu știu dacă sunt contagioase și în felul acesta pot fi surse de infecție.", a avertizat dr. Carmen Dorobăţ. 

 

×
Subiecte în articol: COVID-19 Dr Carmen Dorobăţ
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close