Antena 3 CNN Actualitate Scenariul hibrid dispare, anunță ministrul Educației. Cine va merge la școală din 8 februarie

Scenariul hibrid dispare, anunță ministrul Educației. Cine va merge la școală din 8 februarie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că scenariul hibrid nu va mai exista din data de 8 februarie, când copiii ar trebui să se întoarcă în bănci. Astfel, vor rămâne doar cele trei scenarii anunțate, joi, de președintele Klaus Iohannis.

Scenariul hibrid dispare, anunță ministrul Educației. Cine va merge la școală din 8 februarie
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    15 Ian 2021   •   07:30

"Toți elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a sunt în clasă în scenariul galben, s-a renunțat la scenariul hibrid în decizia de astăzi. În galben nu merg cei din clasele V, VI și VII, respectiv IX, X, XI, acești elevi fac ore online. Sistemul hibrid dispare complet", a explicat Cîmpeanu. 

Ministrul a explicat că că varianta hibrid nu a dat rezultate, fiind eliminată complet în decizia luată de autorități. 

"Experiențele din educație mi-au arătat că nu este eficient și mi se pare mai eficient așa. Unul dintre motivele pentru renunțarea la varianta hibrid este acela că profesorilor le e imposibil să aibă grijă de jumătate de elevi în clasă și de cealaltă jumătate în online, în același timp", a declarat Ministrul Educației la Digi24.

Cele trei scenarii în care se vor desfășura cursurile

”Se revine, practic, la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate. În acest fel, în semestrul II, în localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale - VIII, XII. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

Deci, repet: scenariul verde – toți merg la școală. Scenariul galben – grădinițele, clasele I-IV, VIII și XII merg la școală, celelalte clase stau în on-line. Scenariul roșu, când se depășește numărul de 3, la început rămân acasă copiii din clasele V-VIII și liceele, dar continuă să meargă grădinițele și clasele primare. Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în on-line", a spus Iohannis.

În ceea ce privește universitățile, Klaus Iohannis a precizat că decizia privind desfășurarea cursurilor se va lua la nivelul acestora.

"Având în vedere că fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități, având în vedere autonomia universitară, însă, evident, dumnealor sunt liberi să se alinieze la scenariul după care funcționează și preuniversitarul", a explicat președintele.

×
Subiecte în articol: şcoală Klaus Iohannis
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close