Antena 3 CNN Actualitate Scenariu îngrozitor în caz de cutremur. INFP arată ce s-ar întâmpla în România imediat după un seism de 7,5 grade pe scara Richter

Scenariu îngrozitor în caz de cutremur. INFP arată ce s-ar întâmpla în România imediat după un seism de 7,5 grade pe scara Richter

Scenariu îngrozitor în caz de cutremur. INFP arată ce s-ar întâmpla în România imediat după un seism de 7,5 grade pe scara Richter
Sursa foto: Foto: Facebook/ Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului
de S.T.    |    18 Oct 2018   •   11:26

Exercițiu Seism 2018. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului subliniază rolul pe care îl are în cazul producerii unui eveniment seismic major in România.

INFP prezintă câteva exemple de produse generate utilizând parametrii scenariului din exercițiul SEISM2018 (M7.5, H140km, zona seismică Vrancea, localitatea Nereju).

 

Harta numărului estimat al numărului de persoane decedate în urma cutremurului simulat în cadrul exercițiului SEISM2018, obținută cu ajutorul modulului Selena din cadrul SeisDaRo3. 

Număr total de persoane decedate: 3770

SeiDaRo3 reprezintă versiunea 3 a Sistemului de estimare rapidă a pagubelor generate de cutremure în România, dezvoltată în cadrul INFP.

Începând cu versiunea 3 a fost adăugat un modul bazat pe metodologia ShakeMap USGS dar particularizat la specificul național (și al cutremurelor de adâncime intermediară din Zona Vrancea).

Rezultatele acestui modul pot fi vizualizate mai jos, pentru scenariul cutremurului simulat în cadrul exercițiului SEISM2018 (M7.5, H140, zona Vrancea-localitatea Nereju)

Harta valorilor estimate de intensitate, obținută pentru cutremurul simulat în cadrul exercițiului SEISM2018 cu ajutorul modulului Custom ShakeMap din cadrul SeisDaRo3.

Harta valorilor de accelerație maximă la nivelul solului (PGA), obținută pentru cutremurul simulat în cadrul exercițiului SEISM2018cu ajutorul modulului Custom ShakeMap din cadrul SeisDaRo3. În momentul în care sunt disponibile înregistrări reale de la stațiile Rețelei Seismice Naționale, acestea sunt luate în calcul și contribuie la o estimare mai realistă a valorilor PGA.

 

 

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close