Antena 3 CNN Actualitate Scenariul roşu se extinde! Încă 10 școli şi-au închis sălile de clasă din cauza COVID-19

Scenariul roşu se extinde! Încă 10 școli şi-au închis sălile de clasă din cauza COVID-19

Zece școli au trecut în scenariul roșu doar în ultimele două zile, începând să ţină cursuri exclusiv online. Potrivit datelor transmise joi de Ministerul Educației, la acest moment elevii din 313 unităţi de învăţământ din România fac cursuri doar online.

Scenariul roşu se extinde! Încă 10 școli şi-au închis sălile de clasă din cauza COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    24 Sep 2020   •   18:15

Ministerul Educației a anunțat joi că, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București), se înregistrează un număr de 12.838 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Alte 4.505 unități de învățământ sunt în Scenariul 2 (S2) care presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protective.

313 unități de învățământ se află în Scenariul 3 (S3) care presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Propunerile de scenarii şi, implicit, de schimbare a acestora, sunt făcute de consiliile de administraţie din fiecare școală în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice făcute de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

Ministerul Educației reaminteşte că, potrivit normelor în vigoare, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate - numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

×
Subiecte în articol: scoala online COVID-19
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close