Scenariu șoc. Strategia prin care Sebastian Ghiță ar putea să se pună la adăpost de DNA

de D.G.    |    09 Ian 2017   •   19:26
Scenariu șoc. Strategia prin care Sebastian Ghiță ar putea să se pună la adăpost de DNA

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat în emisiunea ''La ordinea zilei'' de la Antena 3 că, după părerea sa, Sebastian Ghiță va cere azil politic.

''Eu cred că a părăsit țara și eu mă aștept ca un om în situația sa, fost deputat, patron de media, om de afaceri de succes, prieten apropiat cu fostul prim-ministru al României și, în ultima vreme, cu fostul președinte al României, mă rog, o persoană care spune în ultima vreme o serie de probleme insuficient probate, să ceară azil politic.

Statutul de azilant politic îți conferă din start o serie întreagă de drepturi. Inclusiv cauțiunea aceea depusă de 13 milioane de euro pentru controlul judiciar cred că este înghețată'', a spus Chirieac.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va judeca pe 16 ianuarie contestaţia lui Sebastian Ghiţă la decizia de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă, fostul deputat fiind în continuare căutat de poliţişti.

Instanţa supremă a decis pe 5 ianuarie să admită cererea DNA de înlocuirea a controlului judiciar pe cauţiune cu arestul preventiv în cazul lui Sebastian Ghiţă, pe numele deputatului fiind emis mandat de arestare în lipsă, după ce a încălcat condiţiile controlului judiciar.

Parteneri
x close