Antena 3 CNN Actualitate Scenariu șoc. Strategia prin care Sebastian Ghiță ar putea să se pună la adăpost de DNA

Scenariu șoc. Strategia prin care Sebastian Ghiță ar putea să se pună la adăpost de DNA

Scenariu șoc. Strategia prin care Sebastian Ghiță ar putea să se pună la adăpost de DNA
09 Ian 2017   •   19:26

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat în emisiunea ''La ordinea zilei'' de la Antena 3 că, după părerea sa, Sebastian Ghiță va cere azil politic.

''Eu cred că a părăsit țara și eu mă aștept ca un om în situația sa, fost deputat, patron de media, om de afaceri de succes, prieten apropiat cu fostul prim-ministru al României și, în ultima vreme, cu fostul președinte al României, mă rog, o persoană care spune în ultima vreme o serie de probleme insuficient probate, să ceară azil politic.

Statutul de azilant politic îți conferă din start o serie întreagă de drepturi. Inclusiv cauțiunea aceea depusă de 13 milioane de euro pentru controlul judiciar cred că este înghețată'', a spus Chirieac.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va judeca pe 16 ianuarie contestaţia lui Sebastian Ghiţă la decizia de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă, fostul deputat fiind în continuare căutat de poliţişti.

Instanţa supremă a decis pe 5 ianuarie să admită cererea DNA de înlocuirea a controlului judiciar pe cauţiune cu arestul preventiv în cazul lui Sebastian Ghiţă, pe numele deputatului fiind emis mandat de arestare în lipsă, după ce a încălcat condiţiile controlului judiciar.

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita La Ordinea Zilei
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close