Antena 3 CNN Actualitate Scenariu surprinzător. Cum poate fi eliminat Klaus Iohannis din turul întâi, la alegerile prezidențiale

Scenariu surprinzător. Cum poate fi eliminat Klaus Iohannis din turul întâi, la alegerile prezidențiale

Scenariu surprinzător. Cum poate fi eliminat Klaus Iohannis din turul întâi, la alegerile prezidențiale
Sursa foto: foto- presidency.ro
19 Iul 2019   •   19:57

Radu Tudor a prezentat, la Antena 3, rezultatul ultimului sondaj CURS cu privire la evoluția partielor după alegerile europarlamentare.

Într-o lună și jumătate, PNL are un bonus de învingător și rămâne pe primul loc. Acesta crește de la 27% la 29%. Pe locul doi, revine PSD cu 3,5 procente în creștere. Sociologii spun că e cât se poate de firească această revenire. 

Creșterea PSD e de la 22,5% la 26%.

USR-PLUS nu mai reușesc să crească în sondaje, chiar au o scădere infimă de 0.3 procente. Stagnarea USR, creșterea PSD și PNL, ne arată că un candidat al USR, Dan Barna, la prezidențiale s-ar putea să nu obțină un scor atât de periculos încât să îl pună în pericol pe Klaus Iohannis

”Într-o intenție de vot de 50% pe partea dreaptă, Dan Barna ia 20 și ceva de procente și Iohannis asemenea, splitarea acestui vot îi aduce un mare pericol lui Klaus Iohannis. De acolo se alimentează cu bazinul electoral, iar dacă voturile se împart, în mod evident, USR probabil îi face un mare favor PSD, prin posibila eliminare a lui Klaus Iohannis din primul tur”, a spus Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close