Antena 3 CNN Actualitate Scenariul care bagă groaza în români: Brexit scumpește alimentele din România

Scenariul care bagă groaza în români: Brexit scumpește alimentele din România

Scenariul care bagă groaza în români: Brexit scumpește alimentele din România
Sursa foto: foto: pixabay.com
10 Iul 2016   •   14:08

Prețul alimentelor ar putea sări în aer în următoarea perioadă, iar scumpirile vehiculate ajung până la 25%. În acest moment două scenarii sunt vehiculate cu insistență în legătură cu posibilele cauze ale majorării prețurilor la mâncare. Unii pun scumpirile pe seama faptului că supermarketurile vor trebui să scoată din rafturi alimentele de import în favoarea celor românești și să vândă cel puțin 50% mărfuri autohtone, Alții pun scumpirile pe seama referendumului din Marea Britanie.

Dragoș Frumosu, președintele Federației Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA) a explicat la Antena 3 cât adevăr este în informațiile vehiculate:

''Aceste declarații au plecat atât de la reprezentanții retalerilor care au magazinele în România, cât și de la reprezentanți ai Guvernului României. Retailerii au spus inițial că românii niciodată nu vor putea să asigure 51% din produse fabricate în Românie pe raft, ceea ce poate nu se poate în momentul acesta, dar, printr-o mișcare puternică ce trebuie să se facă privind asocierea și asta coroborat cu măsuri ce ar putea să țină de facilitatea accessării de fonduri europene, situația se poate îmbunătăți foarte repede'', a spus Frumosu.

Despre faptul că Brexit ar putea provoca o scumpire a alimentelor în România, Dragoș Frumosu spune că nu se poate vorbi încă despre un asemenea scenariu.

×
Subiecte în articol: Brexit Dragoş Frumosu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close