Antena 3 CNN Actualitate Codul rutier ar putea fi schimbat până la sfârşitul anului. Lista noilor sancţiuni şi amenzi

Codul rutier ar putea fi schimbat până la sfârşitul anului. Lista noilor sancţiuni şi amenzi

Şoferii care încalcă regulile în trafic ar putea primi amenzi mai mari, după ce Codul rutier s-ar putea modifica în următoarele luni.

Codul rutier ar putea fi schimbat până la sfârşitul anului. Lista noilor sancţiuni şi amenzi
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    22 Noi 2021   •   12:53

Agenţii de la Rutieră vor pedepse mai dure pentru conducătorii auto care merg cu viteză mare, conduc agresiv făcând slalom sau şicane în trafic ori pentru cei care dau flash-uri, potrivit digi24.ro.

Astfel, şoferii care nu conduc civilizat ar urma să fie amendați chiar și cu 2.900 de lei, dacă Poliția reușește să schimbe Codul Rutier. Pentru prima dată, apare termenul de "conducere agresivă".

De asemenea, Poliția vrea sancțiuni mai dure și pentru vitezomani. Acum, șoferii pot rămâne fără permis 90 de zile, dacă depășesc limita de viteză cu 50 de kilometri la oră. Noul Cod Rutier vine cu încă un prag de viteză.

"Pentru depășirea vitezei cu mai mult de 70 de kilometri se atrage suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 120 de zile", spune Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR.

În plus, vor fi înăsprite pedepsele și pentru neacordare de prioritate sau depășire ilegală. Dacă până acum, șoferii rămâneau fără permis pentru 30 de zile, conform noului Cod, cei care încală aceste reguli, vor rămâne pietoni două luni. 

Noul Cod Rutier ar putea să intre în vigoare până la sfârșitul anului, iar modificările vin după ce România a ajuns, din nou, pe ultimul loc în clasamentul european al siguranței rutiere.
 

×
Subiecte în articol: cod rutier amenzi
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close