Antena 3 Actualitate Schimbare de cod rutier: Poliţiştii, obligaţi să se legitimeze doar dacă şoferul le-o cere

Schimbare de cod rutier: Poliţiştii, obligaţi să se legitimeze doar dacă şoferul le-o cere

04 Feb 2009   •   09:34
Schimbare de cod rutier: Poliţiştii, obligaţi să se legitimeze doar dacă şoferul le-o cere
Sursa foto: politia romana

Parlamentul României a hotărât modificarea Codului Rutier. Un amendament al comisiei juridice din Senat aduce schimbări în relaţia dintre poliţişti şi şoferi. Chiar dacă până acum poliţistul era obligat să se prezinte la oprirea unei maşini, senatorii au hotărât ca de acum, agenţii de circulaţie vor fi obligaţi să le prezinte conducătorilor auto legitimaţia de serviciu şi insigna de poliţist doar în cazul în care şoferii le cer acest lucru.
Amendamentul a fost iniţiat de senatorul PSD Dan Şova care susţine că aceasta este o măsură de ?protejare a şoferilor împotriva asumării de către unele persoane a identităţii false de poliţişti?, cât şi pentru limitarea posibilelor abuzuri ale Poliţiei Rutiere.
Părerea nu este împrătăşită şi de preşedintele comisiei, Toni Greblă, singurul care a votat împotriva amendamentului. El apreciază că, prin aprobare, de fapt se restrâng din obligaţiile poliţiştilor.
?Poliţistul are nişte obligaţii de serviciu, potrivit cărora atunci când opreşte pe cineva trebuie să salute, să se prezinte şi să explice motivul pentru care a luat această măsură. Acum, practic, am restrâns obligaţiile: agentul se va legimita doar dacă i se solicită, poate nici să nu mai salute, să nu se mai legitimeze?, a explicat Greblă.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close