Antena 3 CNN Actualitate Schimbare importantă la Ministerul Sănătății. Nou secretar de stat pentru politica medicamentelor

Schimbare importantă la Ministerul Sănătății. Nou secretar de stat pentru politica medicamentelor

Schimbare importantă la Ministerul Sănătății. Nou secretar de stat pentru politica medicamentelor
21 Iul 2016   •   11:00

 Ioana Ursu este noul secretar de stat cu atribuţii principale în politica medicamentului, informează Ministerul Sănătăţii. 

Potrivit MS, numirea Ioanei Ursu vine ca o confirmare a priorităţii ministrului Vlad Voiculescu de a asigura accesul pacienţilor din România la medicamentele de care au nevoie şi de a reforma profund acest sector al politicilor de sănătate. 

''Ioana Ursu are o experienţă de peste 10 ani în formularea de politici farmaceutice şi în elaborarea mecanismelor de finanţare a medicamentelor. La capitolul politici de sănătate, Ioana Ursu a realizat design de pachete de beneficii farmaceutice în cadrul sistemelor de asigurări de sănătate, a formulat recomandări de management şi eficientizare a costurilor din sisteme de sănătate şi a dezvoltat sisteme de decontare bazate pe evidenţe clinice şi economice'', se arată într-un comunicat al ministerului. 

Noul secretar de stat, în vârstă de 33 de ani, a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţeganu'' din Cluj-Napoca. A obţinut diplome de master în Ştiinţe Politice la Universite Paris-Est Marne-la-Vallee din Paris şi în Politici Internaţionale de Sănătate la London School of Economics din Londra. De-a lungul carierei desfăşurate în Marea Britanie şi Germania, a fost asociat extern al National Institute for Clinical Excellence (NICE) din Londra, consultant senior la Evidera Inc. din Londra şi fondator al Mapping Health Ltd, companie care a lucrat, printre alţii, cu Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ). 

Decretul de numire a Ioanei Ursu în funcţie a fost publicat miercuri în Monitorul Oficial.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close