Antena 3 CNN Actualitate Schimbare uriașă în sistemul medical, de la 1 august. Ludovic Orban: Niciun manager nu va mai putea să invoce acest motiv!

Schimbare uriașă în sistemul medical, de la 1 august. Ludovic Orban: Niciun manager nu va mai putea să invoce acest motiv!

Premierul Ludovic Orban a anunțat că niciun manager de spital nu va mai putea invoca lipsa de personal, după ce sâmbătă au intrat în vigoare zeci de detașări în sistemul medical pentru a suplini lipsa de personal din DSP-uri, spitale, secții ATI și servicii de ambulanță.

Schimbare uriașă în sistemul medical, de la 1 august. Ludovic Orban: Niciun manager nu va mai putea să invoce acest motiv!
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    01 Aug 2020   •   16:30

”Am avut o perioadă în care nu am putut apela la detașări. Foarte multe DSP-uri, spitale și secții de ATI, servicii de ambulanță au avut grave probleme de personal. Odată cu restabilirea dreptului legal de a apela la sistemul de detașări, deja sunt emise ordine începând cu 1 august. Sunt zeci de detașări dispuse prin ordinul comandantului, efectivele DSP, serviciile de ambulanță, spitalele vor avea personal”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a precizat că se va apela la personal din alte spitale, din rețeaua școlară sau din rândul rezidenților.

”S-a făcut apel la voluntariat, și dacă nu s-au completat efectivele, s-au emis ordine de comandant privind detașarea. Nu vor mai fi întârzieri în realizarea anchetelor epidemiologice”, a explicat Ludovic Orban.

Orban: Vom lua măsuri drastice dacă managerii nu-și fac treaba

Premierul a menționat că direcțiile de sănătate publică au fost aduse aproape în moarte clinică până la izbucnirea epidemiei.

”Am găsit DSP-urile deprofesionalizate, reduse numeric, fără experiența bătăliei contra epidemiei. A trebuit să refacem efectivele, să construim procedurile, să aducem resurse umane suplimentare. Nu vom ezita să luăm măsuri drastice acolo unde managerii nu îți fac treaba”, a mai spus Orban.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close