Antena 3 CNN Actualitate Metrorex va apela la o firmă de asigurări pentru a-i despăgubi pe călători în caz de accidente

Metrorex va apela la o firmă de asigurări pentru a-i despăgubi pe călători în caz de accidente

Metrorex va apela la o firmă de asigurări pentru a-i despăgubi pe călători în caz de accidente
Sursa foto: foto: Agerpres
03 Noi 2016   •   15:32

Metrorex va apela la o firmă de asigurări cu ajutorul căreia să-i despăgubească pe călători în caz de accidente/incidente feroviare, procedura de selectare a asigurătorului urmând să fie inițiată la jumătatea acestei luni, scrie profit.ro.

Compania a redactat deja un studiu, cu asistența unui expert în domeniul asigurărilor, din care să reiasă posibilele riscuri rezultate din accidente/incidente față de care Metrorex este vulnerabilă în relația transportator – călător.

Metrorex a precizat atunci, printre alte clarificări, că majoritatea stațiilor de metrou au fost construite și puse în funcțiune înainte de 1990, când nu era necesar avizul ISU, și că există 31 de autorizații și 4 avize pentru stingerea incendiilor (PSI), Metrorex pregătind expertizarea tuturor stațiilor de metrou, în funcție de banii alocați de la buget.

Circa 600.000 de călători circulă zilnic cu metroul, iar, în caz de incendiu, în unele stații, hidranții sunt încuiați, cu geamuri din material imposibil de spart fără un ciocan, inexistent la fața locului.

×
Subiecte în articol: metrou Metrorex
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close