Antena 3 CNN Actualitate Schimbarea denumirilor unor străzi din Sfântu Gheorghe este ilegală

Schimbarea denumirilor unor străzi din Sfântu Gheorghe este ilegală

Schimbarea denumirilor unor străzi din Sfântu Gheorghe este ilegală
Sursa foto: 1235.ro
19 Oct 2010   •   19:14

Schimbarea denumirilor unor străzi din Sfântu Gheorghe este ilegală. Ministerul Administraţiei şi Internelor susţine că decizia autorităţilor din acest oraş contravine legilor în vigoare. Cu toate acestea, edilii din Sfantu Gheorghe contrazic ministerul şi anunta ca nu intenţionează să ia vreo măsură.

În luna mai, primăria Sfintu Gheorghe a schimbat denumirea a 21 de străzi, dintre care 15 au primit nume maghiare. Străzile "Mihail Kogălniceanu", "George Coşbuc" şi "Aurel Vlaicu" au fost atribuite unor artere de la marginea oraşului. Şi strada principală a fost vizată de schimbare. Fostul bulevard 1 decembrie 1918 a fost împărţit în trei sectoare şi a primit încă două nume - Mihai Eminescu şi Petofi Şandor.

Corpul de control al MAI a constatat că odată cu schimbarea denumirilor străzilor nu s-au prevăzut şi fonduri pentru schimbarea cărţilor de identitate ale persoanelor care locuiesc în aceste zone. De asemenea, proiectul de hotărâre a fost trimis spre avizare înainte de a fi supus dezbaterii publice. Autorităţile spun că nu intenţionează să ia vreo măsură.

Localnicii sunt cei mai bulversaţi de schimbarea denumirii străzilor. Primăria a hotărât ca persoanele care locuiesc pe străzile cu denumiri noi pot să îşi schimbe actele de identitate gratuit.

×
Subiecte în articol: sfantu gheorghe
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close