Antena 3 CNN Actualitate Schimbarea istorică pe care o va face Bucureştiul. Suma care a fost ştearsă definitiv este colosală

Schimbarea istorică pe care o va face Bucureştiul. Suma care a fost ştearsă definitiv este colosală

Schimbarea istorică pe care o va face Bucureştiul. Suma care a fost ştearsă definitiv este colosală
Sursa foto: Foto: Agerpres
de O.P.    |    13 Sep 2012   •   07:16
Primăria Capitalei va prelua şi Metrorex de la Ministerul Transporturilor. Decizia a fost luată în cadrul unei şedinţe de guvern la care a participat şi Sorin Oprescu.

Guvernul a mai decis şi anularea penalităţilor pe care RADET le avea de plătit către Elcen, dar şi transferul terenului pe care se află Parcul Lia Manoliu către primărie pentru construcţia unei noi Săli Polivalente.

Datoriile istorice de 1,1 miliarde lei, acumulate de RADET faţă de Elcen în ultimii 15 ani, au fost şterse de Guvern.  Există însă riscul acumulării de noi penalizări.

Primarul Sorin Oprescu va avea în subordine şi reţeaua de metrou bucureşteană. Oprescu intenţionează să introducă un bilet unic pentru toate mijloacele de transport.

Parcul Lia Manoliu va trece şi el prin câteva transformări. Primarul Capitalei vrea să construiască acolo un nouă sală polivalentă.

Oprescu vrea să păstreze şi turnul de paraşutism din parc şi să-l transforme, după modelul Varşoviei, într-un spaţiu special amenajat pentru tineri.






×
Subiecte în articol: Ministerul Transporturilor
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close