Antena 3 Actualitate Schimbări importante pentru fumători. Ce se va întâmpla cu țigările în următoarele luni

Schimbări importante pentru fumători. Ce se va întâmpla cu țigările în următoarele luni

11 Noi 2016   •   13:30
Schimbări importante pentru fumători. Ce se va întâmpla cu țigările în următoarele luni
Sursa foto: Foto: Pixabay

Fumătorii din România vor mai găsi ţigarete ambalate în actualele pachete până la epuizarea stocurilor de la producători, dar nu mai târziu de 20 mai, anul viitor. De asemenea, ţigările mentolate vor fi prezente pe piață până în luna mai 2020, dar cele cu arome vor dispărea treptat din magazine începând cu primele luni ale anului viitor.

Industria tutunului din România se pregăteşte să înceapă producţia noilor tipuri de pachete de ţigări, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, în data de 3 noiembrie, proiectul de lege care transpune Directiva Europeană pe Tutun 40/2014 şi stabilește condițiile pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a produselor conexe.

Consumatorii vor găsi însă pe piaţă actualele pachete până când stocurile vor fi epuizate, dar nu mai târziu de 20 mai 2017. 

Producția țigaretelor în pachetele actuale va fi oprită odată cu intrarea în vigoare a legii, adică în 30 de zile de la data publicării legii în Monitorul Oficial. Tot atunci  va începe și producția conform noilor reglementări.

Mai multe pe economica.net.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close