Antena 3 CNN Actualitate Schimbări majore pentru toți cei care vor să acceseze fondurile europene. Ce decizie a luat Guvernul

Schimbări majore pentru toți cei care vor să acceseze fondurile europene. Ce decizie a luat Guvernul

Schimbări majore pentru toți cei care vor să acceseze fondurile europene. Ce decizie a luat Guvernul
Sursa foto: Foto: Gov.ro
15 Mar 2018   •   15:59

Viorica Dăncilă a anunțat schimbări majore legate de fondurile europene în ședința de Guvern de joi, 15 martie. Au crescut plafoanele de finanțare, chiar și de trei ori.

Guvernul a introdus pe ordinea de zi o ordonanţă de urgenţă pentru evitarea dezangajării fondurilor europene. Principalele pericole de dezangajare de fonduri europene sunt pe Programul Operaţional Regional și Programul Operaţional Infrastructură Mare.

"Vom adopta astăzi o nouă măsură pentru creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene şi evitarea dezangajării, deci a pierderii unor alocări de sume pe anumite programe operaţionale", a declarat premierul la începutul ședinței de Guvern.

În acest sens, Guvernul modifică şi se completează Ordonanţa de Urgenţă 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014 - 2020, informează realitatea.net.

Scopul modificării este acela de a putea fi încheiate contracte de finanțare cu o valoare mai mare decât prevedeau alocările iniţiale din programele operaţionale astfel:

În cadrul Programului Operaţional Regional şi Programul Operaţional Competitivitate vor fi încheiate contracte de finanțare cu o valoare totală dublă faţă de alocarea propriu-zisă.

În ceea ce privește POIM, Programul Operaţional Infrastructură Mare, vor fi încheiate contracte cu o valoare triplă faţă de alocare, în vreme ce pentru Programul Operaţional Capital Uman, Programul Operaţional Capacitate Administrativă şi Programul Operaţional Asistență Tehnică se vor putea încheia contracte a căror valoare totală depăşeşte cu 50% alocarea.

×
Subiecte în articol: guvern sedinta fonduri europene schimbari
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close