Antena 3 CNN Actualitate Schimbările pe care preşedintele Trump le-ar putea aduce în relaţiile dintre România şi SUA. Ce spune Teodor Meleşcanu

Schimbările pe care preşedintele Trump le-ar putea aduce în relaţiile dintre România şi SUA. Ce spune Teodor Meleşcanu

Schimbările pe care preşedintele Trump le-ar putea aduce în relaţiile dintre România şi SUA. Ce spune Teodor Meleşcanu
09 Noi 2016   •   23:17

Fostul ministru de externe, Teodor Meleșcanu, a vorbit în ''Ediţia Specială'' de miercuri seară, moderată de Radu Tudor, despre victoria surprinzătoare a republicanului Donald Trump la alegerile din Statele Unite ale Americii şi despre schimbările pe care acest fapt le-ar putea aduce în relaţiile cu România.

''Relaţiile între România şi SUA sunt relaţii statale, bazate pe tratate, pe acorduri, pe parteneriat strategic. Nu sunt relaţii personale între politicieni şi, din punctul meu de vedere, nu văd ce schimbări majore ar putea interveni. Asta nu înseamnă însă că nu vor avea loc anumite evoluţii - şi în ceea ce priveşte raporturile cu Federaţia Rusă şi în ceea ce priveşte NATO, în special asumarea de către toate statele a angajamentelor şi a sarcinii de a contribui la securitate fără a mai lăsa în mod exclusiv pe seama americanilor toate aceste lucruri'', a spus Teodor Meleşcanu.

Întrebat cine va câştiga în războiul dintre Donald Trump şi sistemul, fostul ministru de externe a afirmat că momentan este greu de spus, dar că în primul discurs ca preşedinte acesta a părut mai ponderat.

''Evident că Trump a făcut o campanie anti-sistem şi s-a prezentat ca un actor anti-sistem, dar acum el este obligat să lucreze cu sistemul. Dacă aţi văzut, deja în primul discurs pe care l-a avut a fost alt om, alt Trump. Mult mai calculat, mult mai ponderat, încercând să fie echidistant. Aşa că eu cred că este dificil la ora asta. Nu ştim cât de mare va fi influenţa pe care Donald Trump o va avea asupra sistemului şi cât de mare va fi influenţa sistemului asupra lui Donald Trump'', a spus Meleşcanu.

La rândul său, Petre Roman a vorbit despre experienţa sa cu politicienii republicani.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close