Antena 3 CNN Actualitate Schimbul de case, modalitatea ieftină de a petrece vacanţe în străinătate

Schimbul de case, modalitatea ieftină de a petrece vacanţe în străinătate

Schimbul de case, modalitatea ieftină de a petrece vacanţe în străinătate
Sursa foto: Foto: Videonews
04 Iun 2011   •   23:41

O vacanţă în străinătate poate costa o nimica toată, dacă sunteţi deschişi să faceţi un schimb temporar de locuinţă, cu un străin. Este cea mai bună alegere pentru a profita de cazare gratis. Mulţi aleg varianta aceasta nu doar pentru a face economie, ci şi pentru că e mai interesantă decât cazarea la hotel.

Carmen Duţă s-a înscris în programul pentru vacanţe cu trei ani în urmă. Are un apartament cu două camere în centrul Bucureştilor, pe care îl oferă la schimb pentru turiştii străini. Aşa a reuşit să îşi facă împreună cu familia vacanţa în Franta, Germania şi Austria.

Cheltuielile lor au fost mici. Pentru o săptămână de vacanţă, toţi cei patru membri ai familiei au plătit 800 de euro. Vacanţa le-a adus nu numai amintiri frumoase, ci şi prieteni noi.

De o astfel de vacanţă este interesată şi Agnes Kiss. Cu opt luni de zile în urmă s-a înscris pe un site de vacanţe şi ofertele au început să curgă.
Agnes şi soţul ei nu au stat mult pe gânduri şi au ales Australia. Turiştilor străini le vor lăsa apartamentul propriu cu două camere, într-un complex rezidenţial din Pipera.

În plus, turiştii australieni vor beneficia şi de piscina blocului, dar şi de maşina cuplului român. Nici Agnes, nici soţul ei nu se tem să lase o familie de străini, două săptămîni, la ei în casă. Au încredere, mai ales că şi ei vor sta în casa lor.

Cine-şi doreşte o astfel de vacanţă se poate încrie pe un site de profil. Trebuie să menţioneaze toate detaliile despre casa pe care o oferă la schimb, inclusiv poze. Intermedierea nu e gratis, ci costă  pînă la 100 de dolari pe an. Site-urile îţi permit şi să schimbi impresii cu cei care au fost deja în astfel de vacanţe sau să-i cunoşti pe cei care se vor instala în locuinţa ta.

 


×
Subiecte în articol: vacante locuinte strainatate turisti
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close