Antena 3 Actualitate Şcoala ar putea să înceapă pe 24 septembrie din cauza concediului fără plată

Şcoala ar putea să înceapă pe 24 septembrie din cauza concediului fără plată

31 Aug 2009   •   11:27
Şcoala ar putea să înceapă pe 24 septembrie din cauza concediului fără plată

Începerea noului an şcolar ar putea fi amânată până pe 24 septembrie. Este propunerea unora dintre sindicatele din Educaţie, care sunt de acord ca cele 10 zile de concediu fără plată să fie luate chiar de la începutul anului şcolar. Sunt însă voci dintre sindicalişti care susţin că începerea şcolii cu întârziere nu este o idee prea bună. De aceeaşi părere este şi Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Elevii ar putea afla marţi dacă vacanţa li se prelungeşte cu zece zile - scrie Gândul. Atunci va discuta ministrul Andronescu cu federaţiile sindicale din învăţământ, ca să stabilească planul de măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Iar amânarea începerii anului şcolar pare a fi soluţia cel mai uşor de acceptat pentru toată lumea.

Reprezentanţii Federaţiei "Alma Mater" şi ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ au declarat pentru Antena 3 că nu s-a luat o decizie în acest sens.

La rândul său, nici ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, nu agreează ideea.

"Anul şcolar este an şcolar, are un număr de zile şi pentru fiecare zi există o planificare (...) Orice zi e o zi pierdută pentru şcoală", a declarat ministrul Educaţiei.

Propunerea sindicaliştilor de prelungire a vacanţei elevilor vine după ce ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a cerut fiecărui minister în parte să adopte o soluţie pentru a reduce cheltuielile bugetare cu 0,3% din PIB, variantele fiind fie concediul de zece zile fără plată, fie reducerea programului zilnic de lucru, de la opt ore la şase ore.

Antena 3


×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close