Antena 3 CNN Actualitate Şcoala de vară, o soluţie pentru părinţii care nu pot avea grijă de copii în timpul vacanţelor

Şcoala de vară, o soluţie pentru părinţii care nu pot avea grijă de copii în timpul vacanţelor

Şcoala de vară, o soluţie pentru părinţii care nu pot avea grijă de copii în timpul vacanţelor
Sursa foto: Foto: growingupchildren.com
12 Iul 2011   •   22:57

Vacanţa de vară le incurcă planurile părinţilor. Cum grădiniţele şi şcolile sunt închise timp de trei luni, nu au în grija cui să-şi lase copiii. Există însă o variantă, contra cost, evident: şcoala de vară. Cei mici nici nu simt că învaţă ceva. Înoată, picteză, fac aerobic şi joacă tenis cât e ziua de lungă.

Ada are 7 ani şi a descoperit, la şcoala de vară, cât de mult îi place apa. Nu i-a luat mult să înveţe să înoate. E drept, nu i-a fost prea uşor. Părinţii Adei au înscris-o la şcoala de vară pentru al treilea an consecutiv. Două luni de cursuri, cu program de la 9.00 la 17.00, i-au costat 1.100 de euro. Zeci de părinţi din Bucureşti au făcut la fel, convinşi mai ales de lecţiile de înot.

La şcoala de vară, copiii pot alege ce sport să facă. Copiii învaţă şi o limbă străină. În plus, le e stimulat spiritul de competiţie şi cel de echipă. Totul, în joacă. În fiecare săptămână, e aleasă o temă pentru competiţia pe echipe. "Capturează steagurile" de exemplu.

Toată distracţia costă în funcţie de numărul orelor petrecute la şcoală, de la 8.00 la 14.00 sau de la 9.00 la 17.00. Mesele şi gustările sunt plătite separat şi costă 20 de euro pe zi.

 



×
Subiecte în articol: vacanţă
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close