Antena 3 CNN Actualitate Şcoala în pandemie, tot cu toalete medievale în curte. Ce spune ministrul Educaţiei despre această problemă

Şcoala în pandemie, tot cu toalete medievale în curte. Ce spune ministrul Educaţiei despre această problemă

Şcoala românească este încă departe de a oferi condiţiile altor state din Europa civilizată. În cea mai mare criză sanitară din istoria recentă, elevii noştri vor merge la aceleaşi toalete învechite şi insalubre din curte. Toţi ochii sunt îndreptaţi către autorităţi, de acolo de unde ar trebui să vină şi soluţiile, însă tot ce primesc elevii sunt doar promisiuni, aşa cum s-a întâmplat şi astăzi la o şcoală din Teleroman, vizitată de ministrul Educaţiei.

Şcoala în pandemie, tot cu toalete medievale în curte. Ce spune ministrul Educaţiei despre această problemă
de Iulia Gorgorin    |    25 Aug 2020   •   07:00

Cu puţin timp înainte ca primul clopoţel să sune chemarea elevilor înapoi în bănci, la singura şcoală din comuna Nanov, politicienii fac concurs de promisiuni.

În faţa ministrului Educaţiei, reprezentanţii PNL promit solemn că le vor oferi elevilor condiţii civilizate. Când anume, nu specifică. Până la fapte concrete, în anul pandemiei, copiii vor merge tot la toaleta din fundul curţii.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie spune că autorităţile locale ar trebui să găsească soluţii.

''Problema aceasta trebuie rezolvată de autorităţile publice locale'', a spus Monica Anisie, minstrul Educaţiei.

Doar că oficialii comunei au contat pe finanţarea promisă de Guvern, bani care nu au ajuns nici până acum în visteria Primăriei, spun aceştia.

Şi reprezentanţii şcolilor din judeţul Teleorman parcă se întrec în bâlbe. Foarte puţine unităţi şcolare au cerut finanţare pentru investiţii.

Localnicii nu pot decât să asiste neputincioşi la contrele politice.

''Penibil, vă daţi seama! Ca şi copii să se descurce şi pe timp de iarnă. Din clasa a patra spun că fac şi a terminat şi clasa a opta şi tot nu au reuşit să termine'', spune o localnică.

Şi, cel mai probabil situaţia nu se va schimba până la începutul noului an şcolar care va începe în mai puţin de o lună.

×
Subiecte în articol: şcoală toalete elevi
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close