Antena 3 CNN Actualitate Şcoală în paragină, peste drum de o primărie de lux (VIDEO)

Şcoală în paragină, peste drum de o primărie de lux (VIDEO)

Şcoală în paragină, peste drum de o primărie de lux (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
06 Oct 2010   •   09:42

Copiii dintr-o localitate buzoiană învaţă în condiţii greu de imaginat. Tavanul şcolii stă să cadă, iar mai multe dulapuri ţin loc de pereţi. Nu la fel arată primăria din localitate. În clădirea de sute de mii de lei, edilul şi oamenii din subordinea sa beneficiază de mobilă nouă şi tehnică pe măsură.

Peste 200 de copii din localitatea Merei încearcă să înveţe în nişte condiţii greu de imaginat pentru o ţară din Uniunea Europeană. Mobilă veche, pereţi scorojiţi şi ferestre sparte. Directorul şcolii spune că a încercat în zadar să facă rost de bani pentru reabilitare.

Directorul a reuşit, totuşi, să pună ceva bani deoparte. 50.000 de lei din bugetul de cheltuieli alocat de primărie celor 14 şcoli şi grădiniţe din comună.

La doar câţiva metri distanţă, funcţionarii primăriei din localitate lucrează în condiţii care i-ar face invidioşi pe mulţi dintre colegii lor din ţară. Banii pentru construirea primăriei au fost alocaţi printr-o hotărâre de guvern, iar clădirea a fost ridicată în foarte scurt timp.

Lucrările de reabilitare a şcolii, estimate la 900.000 de lei, au fost oprite însă din cauza lipsei fondurilor. Primarul localităţii aruncă pisica în curtea guvernului.

Până vor reuşi autorităţile să facă rost de bani, copiii de la şcoala din Merei vor fi nevoiţi să îndure condiţiile mizere şi frigul iernii.



Antena 3

×
Subiecte în articol: şcoală Buzau primarie
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close