Antena 3 CNN Actualitate Școala începe pe 14 septembrie! Cum se vor desfășura cursurile în noul an școlar- surse

Școala începe pe 14 septembrie! Cum se vor desfășura cursurile în noul an școlar- surse

Potrivit unor surse de la Guvern, școala va începe la data de 14 Septembrie într-un sistem mixt. Acolo unde sunt focare cursuri vor avea loc online, iar în zonele unde nu este un număr foarte mare de cazuri, cursurile se vor desfășura normal, dar cu respectarea regulilor de distanțare.

Școala începe pe 14 septembrie! Cum se vor desfășura cursurile în noul an școlar- surse
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    05 Aug 2020   •   17:10

Potrivit unor surse guvernamentale, în urma ședinței de la Palatul Cotroceni care a durat mai puțin de 2 ore, unde singurul subiect discutat a fost reînceperea școlii, s-a stabilit că anul școlar va începe pe data de 14 septembrie.

Varianta agreată de către politicieni a fost ca școala să înceapă în sistem mixt, ceea ce înseamnă că, în zonele unde numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este crescut școala se va desfășura online, iar în zonele unde numărul cazurilor se menține scăzut, cursurile se vor desfășura normal, cu respectarea regulilor de distanțare.

Începerea şcolii, un pericol pentru elevi. Şef INSP: "Focare vom avea, garantat"

Reluarea școlii va duce la apariția unor focare de COVID-19, avertizează medicul Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile de la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

În plus, boala COVID-19 generată de Sars CoV-2 va circula la fel ca gripa, crede medicul Adriana Pistol, şefa Comisiei naționale pentru managementul COVID.

"Focare vom avea în școli, garantat. Punctual, închideri de o clasă, cum e și la gripă, se vor întâmpla, dar vor fi punctuale și de scurtă durată, vor fi de neevitat. Dacă suntem într-un scenariu foarte rău, toată lumea ar trebui să meargă online", a spus medicul Adrian Pistol, potrivit digi24.ro.

Dr. Pistol: Cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, poți să vezi care e tendința

Întrebată dacă elevii vor putea să meargă la şcoală, în situaţia în care vom avea sub 1.000 de cazuri, medicul a răspuns: "E cam mult la 1.000, ar trebui să avem sub 1.000 ca să meargă la școală toți și permanent".

"Cu două săptămâni înainte poți să-ți dai seama care este tendința, care sunt județele cele mai afectate, localitățile cele mai afectate. Ministerul cu inspectoratele vor putea decide cum se deschide, pe localități. Toată lumea vrea să știe cum, numai că acest cum este așa de variabil. 

Situaţia ar putea diferi de la oraş la oraş

În 15 septembrie, școala poate începe într-un mod anume, pe baza prognozelor de la acel moment, după care în octombrie să se schimbe, să se întâmple ceva în altă parte și să facă on-line. Există mari șanse ca anul școlar să fie când așa, când așa", a subliniat directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din INSP.

×
Subiecte în articol: şcoală
Parteneri
13 cadre medicale reţinute pentru trafic cu Ozempic
x close