Antena 3 CNN Actualitate România Educată închide o şcoală, unde învață șapte elevi, dintr-un motiv absurd | Mirela Voicu, apel la Ministerul Educaţiei

România Educată închide o şcoală, unde învață șapte elevi, dintr-un motiv absurd | Mirela Voicu, apel la Ministerul Educaţiei

O şcoala dintr-un cătun din România unde mergeau şapte copii cu drag de învățătură, a fost închisă în urma unui reportaj realizat de Antena 3 CNN care arată discrepanța majoră între autorităţile statului şi România reală.

de Mirela Voicu    |    30 Dec 2023   •   21:41

În emisiunea Sinteza Zilei, Mihai Gâdea a prezentat povestea copiilor potecilor. Şapte copii de pe Valea Arieşiului care învaţă într-o magazie şi care merg zilnic şapte km pe jos până la şcoală.

După difuzarea materialului Antena 3 CNN, realizat de Mirela Voicu, Inspectoratul Şcolar Alba a emis un ordin prin care şcoala de închide pe motiv că sunt doar şapte elevi, nu opt, aşa cum spune legea.

Vorbim de una din cele mai mici școli din România. O căsuță veche de o jumătate de secol, care seamănă mai degrabă cu o magazie, le ține loc de sală de clasă.

Ca să ajungă acolo, învățătoarea merge zilnic pe jos şapte kilometri, prin sălbăticie, iar când omătul acoperă drumurile și izolează cătunul, sătenii îi ies în drum, să-i deschidă cărarea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Inspectoratul nu  a făcut altceva decât să respecte noua şi celebra lege a învățământului făcută de nişte plictisiți închiși în birouri care au scris un proiect "România Educată". Uitându-ne la acest reportaj înțelegem că România are copii fericiți şi ce facem cu ei: îi distrugem. România are şcoli în cătune şi ce facem: le închidem.

În această situaţie există posibilitatea ca doar Ministerul Educaţiei printr-o Ordonanță de Urgență să anuleze acest document care elimină postul de învățător pentru un cadru care merge şapte kilometri pe jos să le predea acestor copii. Ionuţ, Maria, Rareş, Ilarie sunt copii României Educate. Această decizie nu face altceva decât să arate un lucru cu care ne-am obișnuit. Să arate discrepanța majoră între autorităţile statului şi România reală", a spus Mirela Voicu la Antena 3 CNN.

Reacția Inspectoratului şcolar 

"Noi la acest moment nu avem soluţii, dar împreună cu primarul şi consiliul local din localitatea respectivă am hotărât să susținem demersul dânșilor pentru a se face anumite excepții în aceste situații izolate în care nu există posibilitate de transport a elevilor. Cred că Ministerul Educaţiei va fi deschis la o variantă ca aceşti copii să poată merge în continuare la şcoală", a spus prof. Sandu Cornel, inspector şcolar general. 

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close