Antena 3 CNN Actualitate Contradicții în USR pentru închiderea școlilor

Contradicții în USR pentru închiderea școlilor

Contradicţii în USR pe tema închiderii unităţilor de învăţământ. În timp ce Vlad Voiculescu prezintă măsura închiderii şcolilor ca una lipsită de fundamentare ştiinţifică având în vedere studiile care arată că gradul de transmitere al virusul în rândul copiilor este mai mic, primarul Braşovului dă de înţeles că măsura ar fi una binevenită şi a decis ca şi creşele să fie închise.

Contradicții în USR pentru închiderea școlilor
Sursa foto: Allen Coliban/Vlad Voiculescu Facebook
de Iulia Gorgorin    |    10 Noi 2020   •   16:45

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, actual consilier general și viitor viceprimar al Capitalei, a declarat că măsura privind închiderea unităţilor de învăţământ, ca fiind una lipsită de fundamentare ştiinţifică.

''Măsurile trebuiau luate mai din timp. Vom şti cum stăm abia după câteva săptămâni şi unele măsuri nu au fundamentare ştiinţifică. S-a vorbit despre închiderea pieţelor, o măsură care nu are fundamentare ştiinţifică. S-a vorbit despre închiderea şcolilor şi ştim că sunt singura ţară care a închis şcolile cu totul. Există mai multe studii care ne arată că nivelul de transmitere, cel puţin la copiii de vârstă fragedă, la copiii de până 12-13-14 ani, trasmiterea este mult redusă'', a declarat Vlad Voiculescu, viceprimarul Capitalei.

În schimb, noul primar al Brașovului, Allen Coliban, a spus că măsura este una binevenită.

A trebuit să luăm o măsură legată de închiderea creșelor. Am luat această măsură, în primul rând pentru a oferi un cadru coerent pentru tot ceea ce înseamnă măsurile de distanțare și de adresare a pandemiei în rândul elevilor, al copiiilor, încă de la cele mai tinere vârste. E foarte greu să faci diferența dintre copilul care are doi ani și jumătate care merge la creșă, și copilul care merge la grădiniță'', a declarat Allen Coliban, primarul Brașovului.

×
Subiecte în articol: contradicţii USR Vlad Voiculescu şcoală
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close