Antena 3 CNN Actualitate Îndepărtarea tatuajelor cu laser, cea mai bună soluție pentru a nu rămâne cu cicatrici. Medic: ”Culorile deschise ies foarte greu”

Îndepărtarea tatuajelor cu laser, cea mai bună soluție pentru a nu rămâne cu cicatrici. Medic: ”Culorile deschise ies foarte greu”

Tatuajele pot fi îndepărtate cu ajutorul laserului. Fără cicatrici sau urme vizibile, a explicat medicul Valentin Răducanu, specialist laser.

Îndepărtarea tatuajelor cu laser, cea mai bună soluție pentru a nu rămâne cu cicatrici. Medic: ”Culorile deschise ies foarte greu”
Sursa foto: Pexels.com
de Andreea Cigolea    |    19 Noi 2020   •   10:00

Ce facem dacă ne-am făcut un tatuaj și nu ne mai place? Îl scoatem! Chirurgical sau cu laser. Medicul Valentin Răducanu a explicat joi, la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”, care este cea mai bună soluție pentru a nu rămâne cu cicatrici, dar și în cât timp scăpăm de un astfel de desen de pe piele pe care nu-l mai vrem.

Se scot toate culorile, însă culorile deschise se scot foarte greu

Tatuajele galbene sunt cel mai greu de scos. ”Cu cât tatuajul este mai închis, cu atât iese mai repede. Tatuajul negru iese în proporție de 95-98%”, a spus dr. Valentin Răducanu, specialist laser.

Tatuajul nou se poate scoate mai repede! Tatuajele făcute cu tuș semipermanent se pot scoate în 2-3 ședinte, iar pentru ștergerea tatuajelor făcute cu tuș permanent pot fi necesare și 10 ședinte, cu pauză de o lună între ele.

Cât de tare doare scoaterea unui tatuaj

Scoaterea tatuajului nu doare. ”Putem face anestezie, se poate aplica o cremă anestezică sau injecție”, a spus medicul.

Potrivit lui, pot exista dureri după scoaterea tatuajului, până la cicatrizarea pielii în zona respectivă.

Contraindicațiile scoaterii unui tatuaj

Cum ne îngrijim pielea după scoaterea unui tatuaj

Este bine ca pielea să fie protejată de razele solare. Atenție! Crema cu factor de protecție crescut trebuie aplicată în primele zile din patru în patru ore pe zona tratată.

După cât timp putem scoate un tatuaj

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close