Antena 3 CNN Actualitate Primul oraș din România unde toate școlile se închid și intră în scenariul roșu

Primul oraș din România unde toate școlile se închid și intră în scenariul roșu

Toate școlile din orașul Bacău se închid şi intră în scenariul roșu, începând de luni. De asemenea, în tot județul va fi obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, iar persoanele suspecte de COVID-19 sunt obligate să se izoleze până vor primi rezultatul testului, au anunțat autorităţile locale.

Primul oraș din România unde toate școlile se închid și intră în scenariul roșu
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    09 Oct 2020   •   17:30

Comitetul Județean Bacău pentru Situații de Urgență a decis vineri ca toate şcolile să treacă pe scenariu roşu şi să susţină doar cursuri online, începând de luni, 12 octombrie, pentru o perioadă de 14 zile, anunţă presa locală.

Directorii unităților de învățământ preuniversitar, vor stabili pentru elevii din anii terminali (clasele a IV-a, a VIII-a și a XII-a) un program de recuperare a materiei în format „față în față” care va fi implementat, după terminarea perioadei în care cursurile se vor efectua on-line.

Ce alte măsuri a luat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

De asemenea, tot în municipiul Bacău, se închid pentru 14 zile sălile de noroc, restaurantele, cafenelele, cantinele, cu excepția celor din hoteluri, pensiuni, cămine, care vor funcționa doar pentru cei cazați acolo. 

În întreg județul va fi obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, închise și deschise.

Pe întreg teritoriul județului Bacău persoanele cu suspiciune de COVID-19 vor avea obligația să se izoleze până la primirea rezultatului testelor - indiferent că au fost făcute în laboratoare private sau prin DSP. 

De la începutul pandemiei, judeţul Bacău a înregistrat un total de 5459 cazuri dintre care active sunt 2616. Cele mai afetate oraşe din judeţ sunt Bacău (2408), Oneşti (306), Comăneşti (277).

×
Subiecte în articol: Bacău
Parteneri
Hidroelectrica face angajări şi oferă salarii de 10.000 de lei
x close