Antena 3 CNN Actualitate Şcoli construite recent cu fonduri europene, închise din cauza scăderii numărului elevilor

Şcoli construite recent cu fonduri europene, închise din cauza scăderii numărului elevilor

Şcoli construite recent cu fonduri europene, închise din cauza scăderii numărului elevilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Sep 2013   •   21:50

19 de unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui, unele construite recent cu fonduri europene, au fost închise de autorităţi, la începutul noului an şcolar, din cauza scăderii numărului de elevi şi preşcolari. Au fost închise şase şcoli şi treisprezece grădiniţe, majoritatea din mediul rural.

"Nu este vina nimănui că nu există populaţie şcolară pentru ca aceste şcoli sau grădiniţe să funcţioneze în continuare. Dacă s-ar putea fizic, am muta clădirile şcolilor închise în localităţile unde este nevoie, cu imobile improprii desfăşurării procesului de învăţământ", a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, Gabriela Plăcintă, citat de Mediafax.

Unităţile de învăţământ au fost închise cu aprobarea Consiliului de Administraţie a ISJ Vaslui, la solicitarea primăriilor din judeţ.

În aceste condiţii, zeci de elevi sunt nevoiţi să facă naveta în localităţile învecinate, unii chiar şi pe jos.

Câteva dintre unităţile de învăţământ închise, cum este şcoala din localitatea Băcăuani, au fost construite recent cu fonduri de la Banca Mondială. Clădirile urmează să intre în conservare pe perioadă nedeterminată.


×
Subiecte în articol: şcoală fonduri europene elevi
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close