Antena 3 CNN Actualitate Școlile și grădinițele se vor închide în cel mult trei săptămâni, avertizează Octavian Jurma

Școlile și grădinițele se vor închide în cel mult trei săptămâni, avertizează Octavian Jurma

Previziuni sumbre pentru România. În mai puțin de 3 săptămâni riscăm să avem până la 15 mii de cazuri pe zi, iar școlile se vor închide din nou, avertizează cercetătorul Octavian Jurma.

Școlile și grădinițele se vor închide în cel mult trei săptămâni, avertizează Octavian Jurma
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    16 Sep 2021   •   10:27

La începutul lunii octombrie, Capitala va depăși incidența de 6 la mie, iar școlile se vor închide, dacă nu se vor lua măsuri pentru a opri explozia de îmbolnăviri, spune medicul. 

”5-11 octombrie, săptămâna aceea, cu siguranță se vor închide școlile dacă evoluția continuă în ritmul de până săptămâna trecută. În săptămâna 5-11 octombrie probabil se va depăși incidența de 6 la mie în București. Însă, așa cum vedem, această săptămână a debutat cu o creștere de 80% față de lunea trecută. E posibil să vedem în octombrie și numere de 15.000 de cazuri pe zi dacă nu se iau măsuri cu cel puțin două săptămâni înainte. 

Guvernul se vede obligat acum să apeleze la măsurile pe care le-am hulit în primele două, trei valuri, acele restricții diverse prin care se încearcă limitarea răspândirii pandemiei”, a declarat Octavian Jurma

Certificatul verde, obligatoriu unde rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori. Cîțu: ”Nu vreau să mai închidem economia!”

România se pregătește acum pentru certificatul verde. Anunțul a fost făcut chiar de premierul Florin Cîțu care a declarat că este de acord cu folosirea acestui document pentru intrarea în restaurante sau la alte evenimente publice. Asta în condițiile în care rata de infectare dintr-o localitate va depăși 3 cazuri la mia de locuitori.

O decizie finală în acest sens ar urma să fie luată până săptămâna următoare. 

”Este o soluție! Eu am spus că nu vreau să mai închidem economia. Peste 3 la mie știți foarte bine că avem niște măsuri care ar fi închis unele dintre activitățile economice. Și atunci o soluție pentru a menține activitățile economice deschise o reprezintă acest certificat verde

Dar să știți că nu este o soluție pentru a scăpa de pandemie! Pentru a scăpa de pandemie trebuie să ne vaccinăm! 

Se poate descărca acest certificat verde, codul QR se poate citi foarte simplu...”, a declarat premierul Florin Cîțu.

×
Subiecte în articol: Octavian Jurma şcoli
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close