Antena 3 CNN Actualitate Școlile și grădinițele nu mai sunt obligate să susțină ore online pentru elevii cu probleme

Școlile și grădinițele nu mai sunt obligate să susțină ore online pentru elevii cu probleme

Sunt încă mari semne de întrebare înainte de începerea școlilor. Atât școlile cât și grădinițele nu mai sunt obligate să asigure cursuri online pentru copiii care au probleme grave de sănătate și nu pot veni la cursuri. Asta prevede noul ordin comun al miniștrilor de la Sănătate și Educație.

Școlile și grădinițele nu mai sunt obligate să susțină ore online pentru elevii cu probleme
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    01 Sep 2021   •   07:38

Elevii cu vârsta mai mică de 12 ani și copiii care fac parte dintr-o grupă de risc, respectiv cei diagnosticați cu boli respiratorii cronice severe, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune sau autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilități, tratament imunosupresiv sau alte afecțiuni cronice, cu avizul și recomandările specifice ale medicului curant și cu acordul scris al părinților, pot fi scutiți de prezența fizică la școală. La fel și pentru cei cu vârsta mai mare de 12 ani dacă sunt imunodeprimați.

Pentru aceștia însă, unitățile de învățământ nu mai sunt obligate să facă școală online. Pentru acești preșcolari și elevi menționați, conducerile unităților de învățământ vor identifica, după caz, soluții pentru asigurarea procesului educațional.

În ceea ce privește masca de protecție, aceasta este obligatorie pentru toți elevii și pentru tot personalul medical și va fi purtată în sălile de clasă, în cancelarie, în timpul deplasării în incinta unității de învățământ și în timpul pauzelor, scrie Edupedu

Masca de protecție nu este însă obligatorie în cazul preșcolarilor, indiferent de vârstă, precum și în timpul orelor de educație fizică. Totodată, ministrul Educației a declarat că recomandarea va fi pentru purtarea măștilor de tip medical la elevi, însă vor fi permise și măștile textile în școli. 

”Există grija pentru sănătatea elevilor și a cadrelor didactice. Această grijă se va explica în ordinul comun sub forma unei recomandări puternice pentru măștile de tip medical, fiind, în același timp, permisă și purtarea măștilor de protecție obișnuite, chiar și cele textile, pentru toți elevii”, a declarat Cîmpeanu. 

Sălile de clasă trebuie să fie în continuare aranjate în așa fel încât să fie asigurată distanțarea fizică de un metru între elevi, iar dacă spațiul nu permite, trebuie aranjat în așa fel încât să se permită distanțarea maximă posibilă. 

Laboratoarele rămân în continuare inaccesibile pentru elevi, care vor face ore doar în clasele lor. 

×
Subiecte în articol: scoala online
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close