Antena 3 CNN Actualitate Primele școli de îmbălsămare din România, motiv de scandal între firmele private şi statul român

Primele școli de îmbălsămare din România, motiv de scandal între firmele private şi statul român

Scandal uriaş, după ce au apărut primele şcoli de îmbălsămare din România.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Aug 2023   •   14:34

Conform unei plângeri depuse la Parchet, la ministerul Sănătăţii a fost constituit iniţial o listă cu numele mai multor firme mari care ofereau condiții optime pentru organizarea unor cursuri practice. 

Însă, datele problemei s-au schimbat atunci când doi soţi, care au absolvit un curs de specializare de cinci ani din Franța, le-ar fi propus societăților interesate să devină formatoare şi să lucreze sub franciza firmei lor, iar de aici s-a iscat un întreg scandal. 

"Îmbălsămarea o poate face cineva de la pompe funebre, pentru că această operațiune constă în introducerea în circulaţia cadavrului a unei soluţii care ajunge în toate ţesuturile şi înlătură procesul de putrefacţie. 

Este un proces vechi, cunoscut, învăţat la medicină legală. Mai există şi procesul de estetizare, un proces pe care noi nu-l avem în ţară şi nici formatori care să predea asemenea proceduri. 

Citeşte şi: Un fost preot desfiinţează parastasele: "Doar fală şi mândrie, nu ajută decât la şmecherie”. Lucrurile care ajută cu adevărat sufletele celor răposaţi 

Estetizarea se referă exclusiv la faţă. Specialiștii în domeniu redau celui decedat înfățișarea aproape identică din timpul vieţii", a declarat prof. dr. Vladimir Beliş, medic primar medicină legală. 

×
Subiecte în articol: școli de îmbălsămare România firme
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close