Antena 3 CNN Actualitate Ţările din Europa unde şcolile au rămas închise

Ţările din Europa unde şcolile au rămas închise

În Europa, multe ţări au redeschis şcolile în ultima lună, in timp ce altele păstreaza predarea online. În multe state există abordari diferite în functie de regiuni sau de nivel de invatamant. În Germania si Marea Britanie, spre exemplu, şcolile sunt închise în acest moment, iar in Polonia doar elevii din clasele primare s-au întors fizic în unităţile de învăţământ.

Ţările din Europa unde şcolile au rămas închise
Sursa foto: Pixay
de Florentina Lazăr    |    08 Feb 2021   •   12:10

Germania a decis înaintea sărbătorilor de iarnă să închidă şcolile, ca parte a unor măsuri extinse şi severe de lockdown, determinate de creşterea accelerată a numarului de cazuri COVID-19. Autorităţile federale au îndemnat la prelungirea masurilor de carantină, aşa se face că şcolile rămân inchise, iar predarea continuă online.

Cancelarul Angela Merkel a declarat ca redeschiderea şcolilor şi a grădiniţelor este o prioritate absolută. Cu toate acestea, cancelarul german a cerut răbdare şi a spus că nu poate oferi înca un calendar pentru momentul în care situatia din şcolile şi grădiniţele din Germania va reveni la normal.

În urma cu aproape 2 luni şcolile din Marea Britanie s-au inchis pe fondul exploziei de cazuri de infectare cu noua tulpină de COVID-19. Iata că acum autorităţile au anunţat planurile de redeschidere a şcolilor. Sistemul britanic de învăţămant este descentralizat, astfel că elevii din Scoţia şi Ţara Galilor vor începe să revină treptat la clase din 22 februarie, iar cei din Anglia – din 8 martie.

În pofida presiunilor unor grupuri de parlamentari de a începe scoala mai devreme în Anglia, premierul Boris Johnson a declarat că elevii nu vor reveni în băncile şcolilor mai devreme de începutul lunii martie. Şi asta pentru că rata de infectare rămâne destul de ridicată în Anglia. În plus, s-a decis renunţarea la examenele de final de ciclu. Autorităţile din Marea Britanie au anunţat că profesorii au prioritate la vaccinarea impotriva SARS-CoV-2.

Polonia a redeschis parţial pe 18 ianuarie activitatea şcolară pentru elevii din clasele primare, chiar dacă hotelurile şi multe magazine au rămas închise. Elevii trebuie să-şi dezinfecteze frecvent mâinile şi să păstreze distanţarea socială, dar nu este necesară purtarea măştilor de protecţie. De asemenea, autorităţile au început şi testarea profesorilor. Elevii din învăţământul gimnazial şi liceeal învaţă însă online, iar Guvernul plănuieşte să extind această măsura cel puţin până luna viitoare.

×
Subiecte în articol: şcoli tari Europa elevi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close