Antena 3 CNN Actualitate Școlile, nepregătite pentru începerea noului an școlar. Aproape 600 de instituții nu au încălzire

Școlile, nepregătite pentru începerea noului an școlar. Aproape 600 de instituții nu au încălzire

Elevii și părinții sunt pregătiți pentru noul an școlar, însă școlile nu sunt. Aproape 600 de unități de învățământ nu au un sistem de încălzire și peste 300 de școli au toaletele în curte.

Școlile, nepregătite pentru începerea noului an școlar. Aproape 600 de instituții nu au încălzire
de Andreea Ştefan    |    Raluca Bîrcă    |    13 Sep 2021   •   09:35

Sunt aproape 3 milioane de elevi care sunt așteptați să pășească astăzi pe porțile școlilor, cu câteva excepții.

2.400 de elevi din vor desfășura orele online, din cauza faptului că locuiesc în localități unde rata de incidență a depășit 6 cazuri la mia de locuitori.

Alți 5.000 de elevi nu vor putea merge de astăzi la școală, pentru că locuiesc în zone unde sunt probleme cu infrastructura, printre ei numărându-se și aproape 3.000 de elevi din Capitală.

Elevii cu boli cronice, imunodeficiențe sau care stau în aceeași casă cu persoane aflate la risc, sunt și ei exceptați de la începerea școlii cu prezență fizică.

Noul an școlar, noi nereguli în unitățile de învățământ

Ca în fiecare an, ne confruntăm și auzim aceleași probleme. Ministerul Afacerilor Interne informează faptul că, în ultima perioadă, au fost verificate peste 25.000 de unități școlare. Dintre acestea, peste 10.000 nu au asigurată paza.

Aproape 600 de școli, mai exact 574 dintre ele, nu au un sistem de încălzire, iar elevii vor desfășura cursurile în frig.

Alte 347 de școli din România au toaletele în curte, iar 253 de unități de învățământ nu au posibilitatea să aplice normele sanitare.

×
Subiecte în articol: şcoală
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close