Şcoli verzi. Toate unităţile de învăţământ din sectorul 1 din Bucureşti, iluminate cu panouri fotovoltaice

de D.D.    |    13 Mai 2013   •   16:46
Şcoli verzi. Toate unităţile de învăţământ din sectorul 1 din Bucureşti, iluminate cu panouri fotovoltaice Foto: sandia.gov

Unităţile de învăţământ din sectorul 1 vor fi iluminate prin panouri cu celule fotovoltaice. Panourile vor fi montate pe toate unităţile de învăţământ din această zonă administrativă a Capitalei. Durata estimată pentru realizarea lucrărilor este între două şi şase luni pentru fiecare instituţie.

Consiliul Local Sector 1 a aprobat montarea de panouri cu celule fotovoltaice pe toate unităţile de învăţământ din această zonă administrativă.

Finanţarea lucrărilor va fi făcută atât de la bugetul local, cât şi din alte fonduri.

În prima fază a acestui program, vor fi montate sisteme de energie alternativă în unităţi de învăţământ şi spital. Ulterior, iniţiativa va fi extinsă la blocuri şi la case.

Potrivit reprezentanţilor administraţie publice a sectorului 1, acest program face parte din programul "Eficienţă energetică - 2020", iniţiat de primarul Andrei Chiliman, şi îşi propune ca sursele de energie clasică să fie înlocuite cu surse de energie alternativă, pe modelul implementat deja cu succes în marile oraşe ale Uniunii Europene.

"Sectorul 1 va deveni prima comunitate cu adevărat eficientă energetic din România, prin utilizarea energiilor alternative, sub forma pompelor de căldură, a panourilor solare şi a panourilor cu celule fotovoltaice. Folosirea energiei alternative presupune economii atât la bugetul local cât şi la bugetul familiilor, pentru că este mult mai ieftină decât energia clasică şi în plus creşte substanţial standardul de viaţă a locuitorilor fiind prietenoasă cu mediul", susţine primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, citat de Mediafax.

"Energia solară cu panouri fotovoltaice este apreciată ca fiind una dintre sursele cele mai promiţătoare de energie în viitor. Aceasta este o energie curată, nelimitată şi nu produce emisii. Energia solară nu poluează apa sau aerul şi este complet silenţioasă", se mai arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1.

 

 

 

ExitPOLL
Parteneri
x close