Antena 3 CNN Actualitate Şcolile bune fură startul la înscrierile în clasa întâi

Şcolile bune fură startul la înscrierile în clasa întâi

Şcolile bune fură startul la înscrierile în clasa întâi
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Ian 2011   •   08:19

Şcolile bune au furat startul la înscrierile în clasa întâi. De teamă să nu rămână fără elevi, directorii au afişat deja anunţuri că fac înscrieri. Dar n-ar recunoaşte asta nici în ruptul capului. O spun însă deschis părinţii.

Oficial, pe 3 martie încep înscrierile în clasa întâi. Părinţii, însă ştiu că locurile bune se ocupă din timp. Până să aibă un loc sigur, părinţii au alergat o jumătate de an. În vară au tatonat terenul, în toamnă copiii au cunoscut-o pe doamna învăţătoare, iar în iarnă au facut actele. Directoarea şcolii nu vrea să vorbească despre aranjamentele deja făcute. A dat-o de gol, însă afişul de la uşă.

Părinţii care cred că înscrierile încep în primăvară vor trebui să se mulţumească cu ce mai găsesc. “Sperăm să prindem un loc, suntem de aici din cartier”, a spus bunica unui copil.

Reprezentanţii ministerului Educaţiei ştiu că startul înscrierilor e furat în fiecare an, dar nu au ce face. “Sunt legale listele de aşteptare, părinţii îşi lasă dosarul, bineînţeles că nu sunt în regulă”, a declarat Gabriela Droc, director în ministerul Educaţiei. Anul acesta sunt peste 200.000 de locuri la clasa I însă numărul copiilor care trebuie înscrişi la şcoală e mai mare.

 

×
Subiecte în articol: şcoli inscriere elevi copii
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close