Antena 3 Actualitate Şcolile din România vor primi note şi vor fi ierarhizate în funcţie de performanţe

Şcolile din România vor primi note şi vor fi ierarhizate în funcţie de performanţe

11 Dec 2008   •   01:35
Şcolile din România vor primi note şi vor fi ierarhizate în funcţie de performanţe

Proiectul educaţia ca prioritate naţională este demarat cu o evaluare a şcolilor. Aceastea vor fi notate şi vor fi primi calificative în funcţie de unele performanţe.
Astfel, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), din cadrul Ministerului Educaţiei, va realiza o bază de date, referitoare la factorii de risc educaţional sau performanţele unităţilor şcolare din toată ţara. Printre factorii de risc se numără, de exemplu, nivelul educaţional al părinţilor sau numărul de absenţe al elevilor?, arăta preşedintele ARACIP, Şerban Iosifescu.
De altfel, ?ARACIP a evaluat deja 1.000 de şcoli, din care aproape 15% nu întrunesc standardele minime de calitate?, a dezvăluit vicepreşedintele instituţiei, Constanţa Mihăilă, citat de Ziua.
Proiectul este menit a facilita elevilor şi părinţilor alegerea unei şcoli. Aceştia vor şti la ce calitate să se aştepte în funcţie de notele care vor fi disponibile pe pagina de internet creată pentru fiecare unitate în parte. Aici vor putea fi accesate raportul de evaluare, opiniile părinţilor şi ale elevilor, dotările pe care le are, precum şi situaţia autorizaţiei sanitare.
Şcolile şi liceele vor fi ierarhizate, pană in 2011, după performanţe şi după gradul de rezolvare a unor probleme sociale.
Proiectul "Dezvoltarea sistemului naţional de management şi asigurare a calităţii în învăţământul preuniversitar" va fi finalizat la 1 octombrie 2011.
Antena3.ro

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close