Antena 3 CNN Actualitate Şcolile rămân închise marţi în 12 judeţe şi în Bucureşti. Cursurile suspendate parţial, în alte şapte judeţe

Şcolile rămân închise marţi în 12 judeţe şi în Bucureşti. Cursurile suspendate parţial, în alte şapte judeţe

Şcolile rămân închise marţi în 12 judeţe şi în Bucureşti. Cursurile suspendate parţial, în alte şapte judeţe
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Ian 2014   •   21:30

Cursurile şcolare vor fi suspendate integral, marţi, în 12 judeţe - respectiv Argeş, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea - şi parţial în Buzău, Giurgiu, Brăila, Bacău, Botoşani, Dâmboviţa şi Vaslui, informează Ministerul Educaţiei. 

Situaţia reprezintă centralizarea informaţiilor primite de minister de la inspectoratele şcolare judeţene până luni la ora 17.30, potrivit Mediafax.

Ministerul Educaţiei precizează că în judeţele Buzău, Giurgiu şi Brăila cursurile sunt suspendate marţi cu excepţia grădiniţelor din oraşele Buzău şi Giurgiu, care "rămân deschise pentru a veni în întâmpinarea părinţilor", şi cu excepţia unităţilor de învăţământ din oraşul Brăila, care rămân deschise.

În judeţul Bacău nu se vor face ore, marţi, în cinci unităţi de învăţământ, judeţul Botoşani are trei unităţi închise, iar Dâmboviţa, 46.

Referitor la judeţul Suceava, Ministerul Educaţiei informează că pentru cinci unităţi de învăţământ există probleme de acces pentru o parte dintre elevii care vin din alte localităţi, dar aceste unităţi rămân deschise, în timp ce în judeţul Vaslui sunt 26 de unităţi închise, cu două mai mult decât în situaţia înregistrată până luni la ora 13.00.

De asemenea, din cauza condiţiilor meteo, Universitatea din Piteşti, Universitatea Valahia din Târgovişte, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), ultimele două din Bucureşti, au decis suspendarea activităţii didactice programate pentru marţi, 28 ianuarie.

"Precizăm că Universitatea din Bucureşti, ale cărei activităţi au fost suspendate în cursul acestei zile, îşi va redeschide porţile, începând de marţi, 28 ianuarie", mai precizează Ministerul Educaţiei.

Conform reglementărilor în vigoare, hotărârea de întrerupere temporară a activităţii este exclusiv la latitudinea conducerilor instituţiilor de învăţământ superior, în virtutea autonomiei universitare.

Ministerul Educaţiei recomandă tuturor studenţilor să ia legătura cu secretariatele universităţilor şi să consulte paginile de internet ale acestora.

"Situaţia legată de unităţile de învăţământ se poate schimba, în funcţie de evoluţia vremii. Inspectoratele şcolare judeţene au abilitatea de a decide, pe parcursul zilei, dacă unităţile de învăţământ din judeţe pot funcţiona sau nu la parametrii normali", mai precizează Ministerul Educaţiei.



×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close