Antena 3 CNN Actualitate Școlile se închid una după alta. Încă o școală și o grădiniță trec în scenariul roșu din cauza COVID-19

Școlile se închid una după alta. Încă o școală și o grădiniță trec în scenariul roșu din cauza COVID-19

Elevii nu au apucat bine să se acomodeze cu colegii și profesorii și școlile deja încep să se închidă una după alta din cauza multiplelor cazuri de coronavirus. Este și cazul unei școli și unei grădinițe din județul Brașov care au intrat în scenariul roșu după ce un elev și o educatoare au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Școlile se închid una după alta. Încă o școală și o grădiniță trec în scenariul roșu din cauza COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    16 Sep 2020   •   17:15

Școala gimnazială din localitatea Șoarș și Grădinița cu program prelungit „Micul Prinț” din Brașov au fost trecute, miercuri, în scenariul roșu, care presupune participarea preșcolarilor și elevilor la activătăți exclusiv online. 

Decizia de trecere în scenariul roșu a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență la propunerea consiliilor de administrație ale celor două unități, după ce un elev și o aducatoare au fost confirmați pozitiv. 

”Nu ne dorim să bulversăm procesul de învățământ, dar nici să expunem copiii la risc”

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Brașov, în cazul Grădiniței „Micul Prinț” cauza care a dus la luarea acestei decizii este confirmarea infectării unei educatoare cu noul coronavirus. În privința Școlii Gimnaziale din localitatea Șoarș, unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 este de 2,76/ 1.000, propunerea a fost motivată de necesitatea protejării elevilor.

„Nu ne dorim să bulversăm procesul de învățământ, dar nici să expunem copiii la risc. La Șoarș este vorba despre 6 cazuri, dintre care unul este al unui elev al școlii respective”, a afirmat directorul executiv al DSP Brașov, Andrea Neculau.

Scenariul roșu a fost instituit până în 1 octombrie la Școala Șoarș și până în 21 septembrie la Grădinița „Micul Prinț”, scrie Mediafax. 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close