Antena 3 CNN Actualitate ”Am fiori pe șira spinării când vă văd atât de aprinsă în subiect” | Scrisoarea anonimă pentru o profesoară din Timișoara

”Am fiori pe șira spinării când vă văd atât de aprinsă în subiect” | Scrisoarea anonimă pentru o profesoară din Timișoara

O profesoară de Istorie de la Colegiul Național Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara a primit o scrisoare anonimă de la un elev, pe care a făcut-o publică. ”Am trăit cel mai emoționant moment din cariera mea”, a spus ea.

”Am fiori pe șira spinării când vă văd atât de aprinsă în subiect” | Scrisoarea anonimă pentru o profesoară din Timișoara
de Andreea Ştefan    |    15 Feb 2023   •   14:39

Angela Dumitrescu, profesor de Istorie la Colegiul Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara, a postat pe pagina sa de Facebook o scrisoare primită de la un elev care a dorit să rămână anonim.

Elevii de la Colegiul Pedagogic din Timișoara au pus în școală o cutie în care puteau fi lăsate mesaje și scrisori de apreciere.

Una dintre scrisori era adresată profesoarei de Istorie Angela Dumitrescu.

Scrisoarea anonimă pentru profesoara de Istorie

”Dragă doamnă Dumitrescu,

Sau stimată? Nu... Această scrisoare este pentru cineva drag. Rândurile următoare sunt scrise cu sinceritate de către un elev care nu iubește istoria, ci matematica, numerele și punctele ce trebuie marcate la coș. Cu toate acestea, orele dumneavoastră mă fascinează. În ”vasta” mea experiență de elev, am mai întâlnit un singur profesor atât de pasionat de predare și de materia lui. Mă tem că dacă îi voi dezvălui numele, acesta vă va conduce la mine și aș vrea să fiu anonim. Însă, vreau să știți că dânsul mi-a deschis ochii spre o latură a lumii și mai ales a sistemului de învățământ pe care nu mi-aș fi imaginat-o niciodată. El este modelul meu și cel care m-a făcut să realizez că sunt o persoană cu ambiție, cu capacități rafinate și idealuri în viață.

Orele dumneavoastră de Istorie mă teleportează înapoi în fața dragului meu profesor și vă mulțumesc pentru asta. Totuși, nu acesta este motivul pentru care vă admir. Vă admir trăirea cu care susțineți fiecare oră. Adesea am fiori pe șira spinării când vă văd atât de aprinsă în subiect. Vă admir ritmul accelerat și clar al discursului, care este amețitor în cel mai bun sens. Vă admir stilul de îmbrăcăminte elegant și subtilele accesorii tradiționale. Sunteți o profesoară fascinantă și sper că nu vă veți pierde flacăra din privire, răbdarea pentru noi sau pofta de viață.

Dacă vă simțiți slăbită de puteri, amintiți-vă de această persoană ce a scris aceste rânduri. Mă rog ca toate eforturile dumneavoastră să fie răsplătite și vă mulțumesc încă o dată că faceți școala o sursă de inspirație pentru noi, omuleții în formare.

Sper ca în această zi să vă simțiți mai iubită ca întotdeauna”, a scris elevul în scrisoare.

Reacția profesoarei după ce a citit scrisoarea

”Astăzi am primit această scrisoare și am trăit cel mai emoționant moment din cariera mea de 26 de ani de când lucrez cu elevii, citind-o în cancelarie, într-o pauză.

Sunt de obicei cerebrală și autocritică și nu mi-am imaginat că un elev/elevă ar considera că orele mele de istorie sunt "fascinante". Recunosc că doar atmosfera de la orele mele, acolo, în clasă, mă face să rămân într-un sistem care nu recompensează prea mult munca și valoarea. Și este o profesie de vocație care te consumă, dar concomitent "te încarcă". E un paradox, dar așa simt eu.

Și mai recunosc că subestimez des puterea cuvintelor. Scrisoarea este anonimă și a fost pusă în cutia cu scrisori/mesaje de Valentine's Day a Consiliului elevilor - o inițiativă care a creat o mare efervescență astăzi în școală. 

A fost o surpriză uriașă să văd că am și eu unaMulțumesc, dragă elevule/dragă elevă, pentru că am șansa să lucrez cu tine și pentru că mă lași să te inspir, căci în fiecare zi, inspirația mea sunteți voi, elevii mei!”, a transmis profesoara Angela Dumitrescu, într-o postare făcută pe Facebook.

Astazi am primit aceasta scrisoare... si am trait cel mai emotionant moment din cariera mea de 26 de ani de cand lucrez...

Publicată de Angela Dumitrescu pe Marţi, 14 februarie 2023

×
Subiecte în articol: Timișoara scrisoare elev
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close