Antena 3 CNN Actualitate Scrisoarea virală a unui elev din Pitești către învățătoare: "Vă rog să nu ne dați vinerea teme"

Scrisoarea virală a unui elev din Pitești către învățătoare: "Vă rog să nu ne dați vinerea teme"

Un elev de la o școală din Pitești și-a impresionat învățătoarea, dar și zeci de mii de oameni, printr-o scrisoare în care a cerut să nu primească teme vineri, în ultima zi de școală a săptămânii. Motivul pentru care elevul i-a scris învățătoarei a făcut-o pe aceasta să răspundă: "La o așa motivare, m-a blocat".

Scrisoarea virală a unui elev din Pitești către învățătoare: "Vă rog să nu ne dați vinerea teme"
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    23 Sep 2020   •   12:31

Şcoala în timpul pandemiei nu încurcă prea mult aplombul foarte tinerei generaţii. Un elev de clasă primară din Piteşti a făcut un gest la care generaţia părinţior lui nici nu s-ar fi gândit: cerere scrisă pentru scutirea de teme!

Copilul a luat o foaie de hârtie (din caiet) şi-un stilou, şi a compus o cerere după toate regulile artei. Cu scris stângaci, dar cu hotătâre, elevul a solicitat scutirea de teme în ziua de vineri.

Motivarea juniorului a fost însă magistrală! Copilul spune că o astfel de măsură este benefică pentru fericirea sa.

Spre cinstea ei, învăţătoarea Dana Tufeanu a a aprobat cererea, ba a mai şi expus-o pe reţelele de socializare unde a fost preluată şi comentată cu entuziasm de internauţi.

Scrisoarea unui elev din Pitești către învățătoare, virală pe Facebook

No, ce să fac acum? La o așa motivare... Cel puțin pentru vinerea asta..... m-a blocat. Dar eu încurajez să își spună opinia! – a scris învăţătoarea pe contul său de Facebook.

Doamna învăţătoare, Subsemnatul Ştefan Săman, vă rog în calitate de elev al dumneavoastră, să nu ne daţi vinerea teme.

P.S. Acest lucru este benefic pentru fericirea copilului.

Reacţia învăţătoarei este salutară în condiţiile în care şcoala românescă are o nevoie acută de reformă. Nu numai pandemia şi învăţământul online impun schimbarea, dar şi mentalitatea tot mai evoluată a tinerei generaţii.

Explozie de cazuri de COVID-19 în şcoli

La doar o săptămana de la inceperea cursurilor, zeci de unităţi de învăţământ din ţară trec la orele online după ce mai mulţi elevi şi profesori au fost infectaţi cu noul coronavirus.

×
Subiecte în articol: Pitești scrisoare
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close