Antena 3 CNN Actualitate Înalt preot, scrisoare năucitoare despre Naşterea lui Hristos în noua "ordine mondială": "Nimic din ce a creat Dumnezeu"

Înalt preot, scrisoare năucitoare despre Naşterea lui Hristos în noua "ordine mondială": "Nimic din ce a creat Dumnezeu"

Episcopul Sebastian al Slatinei și Romanaților vorbeşte în termeni foarte duri despre politicienii cu apucături de Superman care au pierdut legătura cu poporul, dar și despre Nașterea Lui Hristos într-o lume resetată de noua ordine mondială.

Înalt preot, scrisoare năucitoare despre Naşterea lui Hristos în noua "ordine mondială": "Nimic din ce a creat Dumnezeu"
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Dec 2021   •   20:25

„Pentru cine se va mai naște Hristos într-o lume resetată" așa se intitulează Scrisoarea Pastorală pe care Preasfinția sa Sebastian Episcopul Slatinei și Romanaților au postat-o pe site-ul Episcopiei ca mesaj pentru credincioși în pragul Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului Iisus Hristos.

Înaltul prelat vorbește nu doar despre marea resetare mondială, ci și despre conducătorii cu pretenții de Superman care odată cocoțați în vârful puterii pretind celorlalți încredere oarbă și supunere de necontestat.

Apropo direct și deloc subtil la politicienii autohtoni dâmbovițeni legătura cu Florin Cîțu, fiind mai mult decât evidentă.

„În fiecare decembrie, Nașterea Domnului pe pământ reînnoiește și revigorează lumea, dându-i speranțe noi de viață. „Întruparea Fiului lui Dumnezeu este singurul lucru nou sub soare”, spune Sfântul Ioan Damaschin.

Este noutatea care a împărțit istoria în două – înainte și după Hristos –, iar această veșnică noutate privește nu numai Persoana Mântuitorului, ci și Lucrarea Sa, precum și trupul Său teandric, Biserica.

Astfel, omul unit cu Biserica este nou – o creație continuu nouă, în toate experiențele lui pe calea mântuirii, sfințirii, asemănării cu Dumnezeu.

În ultima vreme însă, auzim vorbindu-se tot mai mult de un curent ce merită atenția noastră, pentru că se prefigurează a fi unul deosebit de periculos pentru om.

Se numește MAREA RESETARE. Ce înseamnă aceasta? Marea Resetare vizează schimbarea structurală a lumii, adică o deconstruire a acesteia sub toate aspectele ei, astfel încât nimic să nu mai fie la fel – nimic din ordinea creată de Dumnezeu.

Ea speculează faptul că mai ales copiii și tinerii sunt avizi de noutate și, profitând de acest imbold firesc, promovează schimbări nefirești sau chiar sfidătoare la adresa firescului și a normalității unanim acceptate până nu demult. Urmărește renașterea omului – dar nu „din apă și din Duh” (In 3, 5) –, ci exclusiv „din materie și ideologie”.

Dorește, cu alte cuvinte, distrugerea omului „setat” să creadă în Dumnezeu, în valori și principii religioase, dar și obișnuit cu respect din partea autorităților, bunăstare și democrație, și crearea OMULUI NOU, bazat pe alte principii și valori. Pe scurt, o NOUĂ ORDINE MONDIALĂ.

Astfel, întâlnim în societatea de azi, tot mai des:

– Oameni autonomi, autosuficienți, care se declară liberi de Dumnezeu, pentru că se consideră ei înșiși dumnezei.

– Conducători cu pretenții de Superman, care, deși tot mai puțin legitimați de votul popular, odată cocoțați în vârful puterii, pretind celorlalți încredere oarbă și supunere de necontestat.

– Bărbați care se pretind femei și femei care se pretind bărbați ori altceva din gama LGBTIQ Acestora, autoritățile publice au ajuns să le promoveze și să le protejeze drepturile cu prețul încălcării drepturilor noastre, ale celorlalți – persecutarea majorității pentru hatârul minorităților.

– Persoane care contestă evidența datului biologic, susținând că nu se primește nimic la naștere, nu există un dat natural, ci totul este pentru că ni s-a indus și așa am fost educați. Astfel, se confundă voit sexul cu genul, care – ce să vezi? – poate fi de peste 100 de feluri . Pe cale de consecință, unii își înscriu copiii, la naștere, cu X sex, urmând să-și aleagă singuri când, cum și dacă vor mai dori unul (sau mai multe).

– Copii smulși cu forța din sânul familiei de către instituții așa-zise de protecție, de tip Barnevernet, sub pretextul că părinții lor sunt prea religioși sau prea tradiționalist-conservatori.

– Copii educați în școli să își reclame părinții la poliție pentru cele mai banale motive, pe principiul „Să scăpăm pe copii de părinții lor. Aceasta trebuie să facă școala”.

– Tendințe de globalizare excesivă și chiar de dictatură mondială, ca: abolirea proprietății private, dizolvarea suveranității naționale, sacrificarea intimității, sub pretextul întăririi securității persoanei, desființarea sistemului salarial, de dragul unor indemnizații „binevoitoare” din partea statului, și alte năzuiri de felul acesta – toate în numele așa-zisului BINE COMUN. Orice asemănare a acestor aspirații cu principiile marxiste și comuniste nu este deloc întâmplătoare", se mai arată în Scrisoarea Pastorala la Nașterea Domnului, potrivit episcopiaslatinei.ro

De ce a ales Episcopul Sebastian al Slatinei și Romanaților un astfel de mesaj în locul unuia mai optimist aflăm, pe larg, în materialul de mai jos.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close