Antena 3 CNN Actualitate Scrisoarea unui tânăr către preşedintele Iohannis: "Nu vreau ca după 18 ani de şcoală să devin spălător de vase în Anglia..."

Scrisoarea unui tânăr către preşedintele Iohannis: "Nu vreau ca după 18 ani de şcoală să devin spălător de vase în Anglia..."

Scrisoarea unui tânăr către preşedintele Iohannis: "Nu vreau ca după 18 ani de şcoală să devin spălător de vase în Anglia..."
Sursa foto: Foto: Facebook
de S.T.    |    06 Noi 2015   •   11:36

Un târgoviştean de 27 de ani a scris câteva rânduri cutremurătoare şi speră ca scrisoarea să fie văzută de preşedintele Klaus Iohannis.

"DOMNULE PREŞEDINTE,

Încep prin a vă spune că MI S-A LUAT, o expresie ce va fi foarte des folosită în această scrisoare.

Mi s-a luat să văd zilnic pe stradă oameni cu feţele triste, capetele plecate şi pline de griji pentru ziua de mâine. Mi s-a luat să întâlnesc persoane de vârsta mea resemnate, cu un viitor sumbru şi pentru care singura soluţie de a avea un trai decent este să plece în străinătate. Mi s-a luat să mă zbat să deschid o mică afacere şi să mă lovesc de uşi închise şi sfaturi de la cei din domeniu (să stau liniştit pentru că statul mă va îngropa prin taxele, impozitele sale şi şpăgile care trebuiesc date la administraţia publică).

Mi s-a luat ca pentru a accesa fonduri europene să trebuiască să dau şpagă aceloraşi români, iar cei care le accesează îşi bat joc de noi şi construiesc parcuri de joacă pentru copii în zone inundabile şi pe câmp, fac săli de sport şi terenuri de fotbal ( în pantă) în sate fără gaze şi canalizare, străzi în mijlocul cărora se află stâlpi de electricitate şi multe altele.  De ce nu lăsăm micii dezvoltatori şi comercianţi să supravieţuiască? Se presupune că este o piaţă liberă, să nu o facem una coruptă şi pe care au monopol marile companii şi magazine!

Mi s-a luat să lucrez pe un salariu, conştient că el va fi acelaşi şi peste 5 ani. Şi dacă vrei un loc de muncă mai bine plătit te loveşti de aceleaşi şpăgi, pile şi relaţii din sistemul nostru bolnav".

Citeşte continuarea pe targoviste.info.

×
Subiecte în articol: scrisoare Klaus Iohannis
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close