Scrisoarea unei mame pentru profesoara de matematică: "Nu vreau să îmi mai găsesc copilul plângând"

de Claudia Popovici    |    03 Feb 2021   •   19:00
Scrisoarea unei mame pentru profesoara de matematică: "Nu vreau să îmi mai găsesc copilul plângând"

Mama lui Tedi, un copil de gimnaziu din Târgovişte, a postat pe Facebook o scrisoare publică adresată profesoarei de matematică a fiului său. Ea a transmis dascălului că nu mai vrea să îşi mai găsească copilul plângând după orele de matematică şi face un apel la cadrele didactice să fie mai indulgente cu elevii la orele online ca să râmână în amintirea copiilor ca oameni care le-au deschis un drum în viață.

Postarea s-a viralizat rapid. Sute de persoane au rezonat cu mesajul emoţionant al mamei. Cadrele didactice i-au dat dreptate femeii şi i-au recomandat să raporteze situaţia conducerii școlii.

"Doamna profesoară,

Sunt convinsă că această scrisoare va ajunge într-un final și la dumneavoastră. Sunt mama lui Tedi și vă asigur că în școlile românești sunt mulți de Tedi și multi profesori ca dumneavoastră.

Sper ca această scrisoare să nu aibă repercusiuni asupra copilului meu, dar, dacă va avea, să știți că nu voi lăsa lucrurile așa!

Înainte de toate eu vreau un copil fericit, nu un copil timorat, vreau să participe cu drag la ore, nu să tremure și să îi fie frică atunci când se apropie ora dumneavoastră”, a spus Nicoleta pe Facebook.

Mama către profesoara de matematică: "Dacă dumneavoastră întârziați la oră, vă taie cineva acea oră din salariu? Vă ceartă cineva?

"Îmi pare rău că nu îl pot certa pentru absențele pe care i le-ați pus doar pentru că nu a deschis camera imediat! V-ați gândit că poate nu îi funcționa bine internetul? Sau poate încă nu ieșise din cameră fratele lui, care avea și el ore? Pentru că na, mai sunt și familii care au 2 copii ce stau în aceeași cameră. Dacă dumneavoastră întârziați la oră, vă taie cineva acea oră din salariu? Vă ceartă cineva?

Nu este cel mai bun la matematică, dar este copilul meu și pentru mine contează să fie un copil bun, blând, cinstit, un stâlp de bază al societății într-un domeniu care să îi și placă”, a mai spus Nicoleta pe Facebook.

Mama către profesoara de matematică: „Îmi pare rău că nu îl pot «îndopa» cu radicali și ecuații cu n necunoscute”

"Îmi pare rău că nu îl pot 'îndopa' cu radicali și ecuații cu n necunoscute, nu îi plac, asta e, iar aici este și vina dumneavoastră pentru că nu ati reușit să îl faceți să îi placă materia pe care o predați. Nu le mai dați teme din materia pe care nu ați predat-o încă! Și dacă din întâmplare (sau nu) o faceți, nu îi mai așteptați „la cotitură” și îi întrebați fix acel lucru și apoi îi criticați că nu au rezolvat singuri, pentru că nu aveau cum. Important este că a avut voință și a fost sprijinit de cineva”, a mai spus Nicoleta în postarea de pe Facebook.

Mama către profesoara de matematică: "Nu vreau să îmi mai găsesc copilul plângând”

"Nu vreau să îmi mai găsesc copilul plângând, așa cum l-am găsit astăzi după ora dumneavoastră!

Asta e, nu toți vor/ vom fi matematicieni, societatea are nevoie și de strungari, constructori sau chiar măturători, și acestea sunt meserii din care se pot câștiga bani cinstiți. Sunt convinsă că și alți părinți gândesc la fel ca mine, dar nu au curajul să v-o spună de teamă – teama că le veți pune note mici copiilor. Știți, asta e răzbunare…

Sistemul nostru de învățământ este oricum greșit și știți și dumneavoastră și mulți alți profesori asta. La ce îi vor folosi adultului de mâine radicalii și ecuațiile sau altele dacă va lucra de exemplu într-un supermarket? Sau va lua drumul străinătății? La nimic, vă spun eu”, a mai spus Nicoleta pe Facebook.

Mama către profesoara de matematică: "Încercați sa rămâneți în inimile acestor copii ca o prietenă”

Știți cu câtă frică se gândesc elevii de clasa a V-a că le-ați putea fi dumneavoastră profesoară? Și cât răsuflă de ușurați când află că nu veți fi dumneavoastră? Încercați sa rămâneți în inimile acestor copii ca o prietenă, ca o soră mai mare, ca un om care le-a deschis un drum în viață. Dacă ei aleg să nu o ia pe acel drum, dacă nu le place sau se împotmolesc nu e vina dumneavoastră. Își vor aminti însă, cu drag de profa’ de mate”, a transmis Nicoleta pe contul ei de Facebook.

Sute de persoane au rezonat cu mesajul emoţionant al mamei

"Felicitări și eu gîndesc la fel ca dumneavoastră. Am și eu băiat în clasă V- și intră la orele de matematică tot cu frică. Felicitările mele ați fost sunteți o mamă curajoasă", a spus un părinte.

"Bravo de 10000 de ori...aceeasi problema infrunt zilnic cu fiul meu...acelasi tipar de profesor si acelasi stil de a intimida elevii", a mai reclamat un alt părinte.

"Felicitari pt curajul cu care v-ati exprimat punctul de vedere. Am terminat liceul la Feldioara si multumesc lui Dumnezeu pt dascalii de exceptie pe care i-am avut, care nu ne-au terorizat, ci ne-au fost fratii mai mari ce ne-au indrumat pasii. Nu - mi doresc pt nepotul meu o d-na profesor ca cea pe care ati numit-o si multumesc lui Dumnezeu pt d-na de exceptie ce-i indruma pasii in clasa întâia", a mai spus cineva.

"Felicitări, doamnă! Această pandemie ne-a facut sa fim răi, stresați, nemulțumiți, supărați, frustrați, s.a.m.d.

Profesorul are impresia că este Dumnezeu si de multe ori se joacă cu acest rol însă nu caută să înțeleagă prin ce stări sifletesti trece copilul. Drept este că și copilul trebuie sa învețe însă rezultatul vine dacă există armonie si comunicare.

Ar trebui ca fiecare profesor să fie o dată la 6 luni trimis la cursuri de comunicare, adaptate la noile schimbări din aceste vremuri. Nu mai suntem in epoca ceaușistă când copii mergeau la școală iar apoi se jucau cu mingea afară", a mai spus cineva.

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close