Antena 3 CNN Actualitate S-au scumpit chiriile în marile orașe universitare | Cât vor plăti studenții anul acesta

S-au scumpit chiriile în marile orașe universitare | Cât vor plăti studenții anul acesta

Chiriile încep să se scumpească în marile centre universitare din România, pe ultima sută de metri. În mai puțin de o lună și jumătate studenții vor merge din nou la cursuri.

S-au scumpit chiriile în marile orașe universitare | Cât vor plăti studenții anul acesta
Sursa foto: Gettyimages | Commercial Eye
de Ioana Mircea    |    16 Aug 2022   •   09:46

Chiriile din Cluj sunt mai scumpe decât în București.

Pe măsură ce se aproprie începerea unui nou an universitar se scumpesc și chiriile în marile centre universitare de la noi din țară. Cu cât apartamentele sau garsonierele sunt mai aproape de o facultate, cu atât prețul lor este mai mare spre deosebire de alte zone.

În București, cele mai căutate zone sunt: Grozăvești, Politehnica și Lacul Tei. Aici, un apartament cu două camere se închiriază și cu 430 de euro, iar o garsonieră ajunge să depășească suma de peste 350 de euro, pe lună.

Spre deosebire de capitală, în Cluj chiriile sunt mai scumpe. De exemplu, un apartament cu două camere în zona Zorilor ajunge la 600 de euro pe lună, iar o garsonieră la 450 de euro pe lună.

Cluj-Napoca conduce în topul chiriilor din România, oraşul fiind urmat la mică distanţă de Bucureşti, Iași şi Braşov, alte centre universitare importante.

Cu toate acestea, un sondaj arată că tinerii alocă în medie doar 300 euro pe lună pentru un apartament cu două camere.

Studenții pot opta și pentru a sta la cămin pe perioada studiilor, însă de cele mai multe ori sunt prea puține locuri alocate.

Distribuirile în căminele studențești se fac în funcție de medie, opțiunea studentului și disponibilitate, la fiecare început de an universitar.

×
Subiecte în articol: scumpiri chirii Cluj București
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close