Antena 3 CNN Actualitate Cu cât s-a scumpit weekendul pe litoral: ”Cu banii cheltuiți aici în 3 zile mergi în Grecia o săptămână”

Cu cât s-a scumpit weekendul pe litoral: ”Cu banii cheltuiți aici în 3 zile mergi în Grecia o săptămână”

La jumătatea lunii iunie, preţurile pe litoralul românesc sunt încă accesibile. Cei mai mulţi dintre turişti spun că, pentru moment, sunt la fel ca cele de anul trecut.

Cu cât s-a scumpit weekendul pe litoral: ”Cu banii cheltuiți aici în 3 zile mergi în Grecia o săptămână”
Sursa foto: Joe Raedle/Getty Images
de Alexandra Ghețea    |    20 Iun 2022   •   11:42

În Mamaia, sunt în continuare cele mai ridicate costuri la cazare şi mâncare, iar pe măsură ce mergem spre sudul litoralului, în staţiuni precum Eforie, preţurile scad.

Mamaia rămâne de departe cea mai aglomerată staţiune de la malul mării. Oamenii continuă să isi faca insa sejururile aici, în ciuda preţurilor mai ridicate decât anul trecut.

”Preturile au crescut destul de mult. Absolut tot s-a scumpit, cazare și tot. Cu banii cheltuiți aici într-un weekend mergi în Grecia și stai o săptămână, adică foarte scump”

”Este puțin mai piperat ca anul trecut. Șezlongurile sunt ok, dar restul este mai scump. Anul trecut am cheltuit 2000 de lei/weekend”, povestesc doi turiști.

”Prețul șezlongului a rămas la fel că anul trecut, 20 de lei cu saltea, măsuță și umbleluta inclusă, poate pleca și reveni până la 7 seara” explică administratorul unei plaje. 

Cei care doresc să închirieze un baldachin pot plăti şi 150 de lei. Cazarea, în Mamaia, la un hotel de 3 stele porneşte de la 320 de lei şi ajunge până la 550 pe noapte pentru un hotel de 4 stele.

Mergând mai spre sudul litoralului preţurile mai scad. O noapte de cazare la Eforie costă 100 de lei la un hotel de 2 stele, şi 500 de lei la 4 stele.

Şi în Neptun lucrurile stau cam la fel, din punct de vedere al preţurilor la cazare. O noapte la un hotel de 2 stele costă 120 de lei fără mic dejun inclus, iar la 4 stele cu două mese pe zi, preţurile pornesc şi de la 500 de lei pentru o noapte.

Cât plătesc turiștii care merg în Mamaia

- hotel de 3 stele - 320 lei/noapte

- hotel de 4 stele - 550 lei/noapte

Cât plătesc turiștii care merg în Eforie

- hotel de 2 stele - 100 lei/noapte

- hotel de 4 stele - 500 lei/noapte

Cât plătesc turiștii care merg în Neptun

- hotel de 2 stele - 120 lei/noapte

- hotel de 4 stele - 500 lei/noapte 

×
Subiecte în articol: litoral șezlong weekend
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close