Antena 3 CNN Actualitate Scurt istoric al incidentelor aviatice în care au fost implicate aparate IAR-99 Șoim

Scurt istoric al incidentelor aviatice în care au fost implicate aparate IAR-99 Șoim

Scurt istoric al incidentelor aviatice în care au fost implicate aparate IAR-99 Șoim
16 Iul 2018   •   14:18

IAR-99 Șoim, avion ușor de antrenament și atac, a fost conceput și produs integral în România și a intrat în serviciu în 1987. Avionul prăbușit în județul Bacău este cel mai recent dintr-o serie mai lungă de incidente aviatice în care acest tip de avion a fost implicat.

Scurtă cronologie a incidentelor aviatice în care au fost implicate aparate de tipul IAR-99 Șoim.

20 iunie 2014 - O aeronavă IAR 99 Şoim aterizează forţat pe aerodromul militar Boboc din Buzău, în cursul unui zbor de antrenament. Cei doi piloţi au scăpat cu viaţă şi au fost internaţi.

23 august 2012 - O aeronavă IAR 99 Şoim se prăbuşeşte la 2 kilometri de Aeroportul Craiova în timpul unui zbor de încercare. Un pilot a reuşit să se catapulteze, fiind grav rănit, iar al doilea a decedat în accident.

30 martie 1995 - Un avion militar de tip IAR-99, aparţinând unităţii de la Ianca, s-a prăbuşit la numai patru minute de la decolare, din cauza unei scurgeri accidentale de combustibil. Cei doi piloţi au reuşit să se catapulteze. Statul Major al Aviaţiei şi Apărării Antiaeriene şi uzina producătoare au decis oprirea temporară a zborului cu cele opt avioane IAR-99. 2

2 februarie 1993 - Unui avion de anternament IAR-99 i se defectează aparatura de bord la scurt timp după decolare. Reuşeşte să aterizeze pe aeroportul Otopeni după câteva încercări. Nu s-au înregistrat victime.

×
Subiecte în articol: avion prabusit
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close