Antena 3 Actualitate Florin Cîţu anunţă scutiri de impozite şi eşalonări ale plăţilor către bugetul de stat. Cine vor fi beneficiarii şi în ce condiţii

Florin Cîţu anunţă scutiri de impozite şi eşalonări ale plăţilor către bugetul de stat. Cine vor fi beneficiarii şi în ce condiţii

de Georgiana Adam    |    08 Oct 2020   •   20:34
Florin Cîţu anunţă scutiri de impozite şi eşalonări ale plăţilor către bugetul de stat. Cine vor fi beneficiarii şi în ce condiţii
Sursa foto: Hepta

Guvernul a analizat în ședința de joi o OUG care prevede înlesnirea la plata pentru obligațiile bugetare restante după data declarării stării de urgență, administrate de organul fiscal central. Noul act normativ va fi în dezbatere publică până la următoarea ședință de Guvern.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a explicat că este vorba de o reglementare simplificată de acordare a unei eșalonări de plată pe o perioadă de 12 luni.

„În cadrul ședinței de Guvern am prezentat în primă lectură o Ordonanță de Urgență care privește mai multe măsuri fiscal-bugetare și modificări la acte normative. 
În primul rând, având în vedere că se apropie 25 octombrie, venim cu o înlesnire la plata pentru obligațiile bugetare restante după data declarării stării de urgență, administrate de organul fiscal central. 

E vorba o reglementare simplificată de acordare a unei eșalonări de plată pe o perioadă de 12 luni  pentru obligațiile fiscale, bugetare acumulate de la debutul stării de urgență până la data de 25 octombrie. 

Beneficiarii sunt toți contribuabilii, indiferent de forma de proprietate, inclusiv cei care au în derulare o înlesnire la plată potrivit Codului de Procedură Fiscală și care nu înregistrează obligații fiscale restante la data declarării stării de urgență. 
Această măsură încearcă susținerea conformă la plată pentru contribuabilii aflați în dificultate generată de lipsa de licidități din cauza crizei. Pe de altă parte, vizăm asigurarea încasării unor sume certe și periodice la bugetul general consolidat”, a declarat Cîțu.

Cine va beneficia de scutiri şi în ce condiţii

„Contribuabilul trebuie să depună o cerere până pe 15 decembrie, inclusiv. La cererea debitorului, poate anexa graficul de eșalonare cuprinzând cuantumul propus al ratelor de eșalonare. 

Nu trebuie să înregistreze obligații bugetare restante la data declarării stării de urgență, să nu se afle în procedură de insolvență. Pentru companiile care se află în procedură de insolvență, dar care și-au plătit ratele, deci nu au avut restanțe, vom veni cu o reglementare separată.

Să nu se afle în dizolvare, să aibă depuse toate declarațiile fiscale, să nu se fi stabilit răspunderea potrivit legislației privind insolvența sau răspunderea solidară potrivit articolului 25, 26 din legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare”, a explicat Florin Cîțu.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu scutire de impozit

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close