Antena 3 CNN Actualitate Se adeveresc previziunile lui Virgil Măgureanu. Arestarea lui Becali, o continuare a cazului DGIPI

Se adeveresc previziunile lui Virgil Măgureanu. Arestarea lui Becali, o continuare a cazului DGIPI

Se adeveresc previziunile lui Virgil Măgureanu. Arestarea lui Becali, o continuare a cazului DGIPI
Sursa foto: VIRGIL MAGUREANU
03 Apr 2009   •   15:01

Arestarea lui Gigi Becali vine parcă să confirme avertismentele lansate în urmă cu o săptămână de fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu. Acesta afirma, într-un interviu, că reţinerile din dosarul DGIPI sunt doar vârful icebergului şi profeţea evenimente "greu de imaginat". Un alt nume greu în serviciile de Informaţii, fostul şef al DGIPI, chestorul Virgil Ardelean, este de asemenea de părere că vom asista la un spectacol interesant.

Virgil Măgureanu preconiza, în urmă cu o săptămână, în plin scandal DGIPI, că vor urma şi alte arestări, ale unor persoane importante - fie oameni politici, fie personalităţi din diferite domenii. Fostul şef al SRI spunea că toate acţiunile fac parte dintr-un plan pregătit în urmă cu câteva luni, căruia i s-a dat startul oficial, acum.

Fostul şef al SRI îşi exprima speranţa că lucrurile vor fi duse până la capăt şi că nu vor degenera într-un spectacol ieftin, de sunet şi imagine, pe placul unei anumite persoane importante în statul român.

"Indirect, putem vorbi de un substrat electoral al acestor acţiuni, există şi o influenţă din partea crizei economice, dar, una peste alta, era firesc să se ajungă aici. Nu pot să ofer mai multe amănunte, pot să spun doar că se pregăteşte o închidere a cercului, o formulă pe care o vor întelege doar anumite persoane" a precizat Măgureanu.

În unele cercuri, arestările din ultimele zile sunt puse pe seama unei răzbunări a chestorului Virgil Ardelean, forţat să demisioneze de la şefia DGIPI, în luna ianuarie. Potrivit unor surse din cadrul Ministerului de Interne, cei care au montat microfoane în birou lui Cornel Şerban, ar fi Gelu Oltean, fost şef la o unitate militară din Cluj şi Viorel Vasile, şeful demis al Diviziei de Protecţie din DGIPI, ambii apropiaţi ai lui Ardelean.

Chestorul Virgil Ardelean a refuzat să comenteze aceste zvonuri, însă a declarat, în exclusivitate pentru revista "Q Magazine":

?Personal, îmi pare rău de Cornel Şerban. Ştiu că era un ofiţer foarte bun, un profesionist?.


Antena 3

×
Subiecte în articol: DGIPI Gigi Becali
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close